Michaël Verheyden invites ... 23 mei 2008


An evening with Photography - Fashion - Art - Design - Music

GENK, 20080522 -- ... Onderweg van opdracht naar tentoonstelling, van show tot beurs heb ik een aantal sympathieke, getalenteerde en creatieve professionals leren kennen. Graag wil ik hen de kans geven om hun werk te tonen in onze ruimtes op C-Mine, een site voor creatieve economie in de oude mijn van Winterslag/Genk. Een mix van fotografie, mode, vormgeving, kunst en muziek, met een constant streven naar esthetiek, en een gemoed wisselend van vrolijk tot melancholisch ...

Presentaties:

Annick Geenen: Docente fotografie aan de Media & Design Academy Genk. Ze deed stages bij kunstfotograaf Jan Carlier, modefotograaf Marcel Van Der Vlught en kunstenaar Jan Fabre en werkte reeds voor o.a. Veronique Branqhuino, Raf Simons en Martin Margiela.
www.annickgeenen.be

Anthony Duffeleer: Runt samen met zijn vrouw Freia Rombouts een succesvol architectenbureau. Met zijn No Fruit lamp voor Dark won hij reeds een IF Award. Hij doceert ook aan de Sint Lucas Hogeschool Gent.
www.frap.be

Apartmind: band rond Pieter Erasmus Leunens, speelde reeds samen met Jim Cole en Jan De Campenaere/Venus in Flames. Geven hun eerste optreden.
Arthur Roovers: enige niet professional, maar maakt zeer mooie zelfportretten.
www.myspace.com/arthur555

Bent Van Looy: Frontman en muzikaal brein van Das Pop, zal het feestje afsluiten. Wil voorlopig niet verklappen wat we mogen verwachten, enkel dat er zelfs slows (!) zullen tussen zitten.
www.myspace.com/daspop

Big-Game: Elric Petit, Augustin Scott de Martinville en Grégoire Jeanmonod studeerden samen aan het ECAL in Lausanne. Ondanks hun verschillende afkomst, respectievelijk Belg, Fransman en Zwiter, ontwikkelden ze toch een gezamelijke aanpak en vormden ze al snel een hecht team. Hun producten zijn o.a. in productie bij Vlaemsch.
www.big-game.ch

Christian Wijnants: won reeds de prestigieuze Swiss Textile Award en runt sinds 2002 zijn eigen label. Zijn eigen collectie, voornamelijk gevuld met hoogstaand breiwerk, artistieke maar praktische coupes en frisse kleuren, verkoopt gestaag in Amerika en Japan.
www.christianwijnants.be

Felix Baumsteiger: De jongste van de bende, hij studeert nog fotografie in Maastricht, maar toch al door velen bewonderd.
www.felixbaumsteiger.com
www.myspace.com/baumsteiger

Gunhyo Kim: won met zijn derdejaars collectie de Weekend Knack prijs en met zijn laatstejaarscollectie de Samsung Fashion & Design Fund. Werkt voor Dries van Noten en toonde tijdens de voorbije modeweek in Parijs zijn eerste, zeer geslaagde herencollectie onder de naam Il Galantuomo.
www.myspace.com/ilgalantuomo

Geoffrey Brusatto: werkte als grafisch vormgever reeds voor o.a. Z33, Muhka, NICC Antwerpen, Het Festival van Vlaanderen, Boekhandel Copyright en Kunstenaar Koen Vanmechelen. Doceert sinds 2006 aan de PHL en maakt geregeld vrij werk zoals een regenjas voor de triennale Super en gelimiteerde grafische uitgaven in eigen beheer.
www.brusatto.be

Johan Mangelschots: werkte reeds samen met de groten der aarde in de modewereld. Goede vriend van Marina Yee. Zijn beide geen jonge talenten meer maar nog steeds zeer jong van geest!

Krakow: Hun motto is eenvoud, ingetogenheid en traag spelen. Ze doen het met z'n vijven en ze doen het zeer goed. Voor liefhebbers van het StuBru programma Duyster.
www.krakow.be
www.myspace.com/krakowmusic

Lawrence Wasser: Brengen een eclectische mix van new wave, post-punk, rockabilly, surf, lo-fi indie pop en no wave maar niet in Genk. Daar zal Lawrence zijn eerste solo show geven met muziek die aanleunt bij Liars en Creatures.
www.lawrencewasser.com
www.myspace.com/lawrencewasser

Marina Yee: Volgens insiders misschien wel de strafste van de zes van Antwerpen, desondanks de enige zonder commerciele collectie. Sterk bezig met vrij werk, recent in Z33 te zien met een eerste solo tentoonstelling.

Muhlbauer: Klaus Muhlbauer vormt samen met zijn zus de vierde generatie in een familiebedrijf dat hoeden ontwerpt en vervaardigd in eigen atelier in Wenen. Hij slaagde er in korte tijd in een traditionele collectie om te buigen tot een hedendaagse lijn die vandaag wereldwijd verkocht wordt in de beste modezaken.
www.muehlbauer.at

Peter Hulsmans: Studeerde in 1990 af aan het HISK. Hulsmans zet onze vertrouwde omgeving als het ware tussen aanhalingstekens. Zo schept hij ruimte voor reflectie over de complexiteit en gelaagdheid van elke realiteit.
www.platformlimburg.be/images.php?aid=99&fid=2005
www.edprojects.be

POLKA: Marie Rahm en Tonica Singer werkten reeds samen aan projecten van het moment dat ze elkaar leerden kennen aan de Hogeschool voor Toegepaste Kunst in Wenen. Vanaf 2004 doen ze dit onder de naam POLKA product pleasure. Onder deze naam proberen ze de schoonheid in het banale te ontdekken en te benadrukken in hun ontwerpen.
www.polkaproducts.com

Saartje Vereecke: Gaf haar eerste solotentoonstelling in de CIAP galerie te Hasselt in het jaar dat ze afstudeerde (2001) als meester in de schilderkunst aan de PHL. Recent toonde ze ook nieuw werk op de groepstentoonstelling Wild Vlees ter gelegenheid van 20 jaar CIAP.

The Modest Men: Haal je scooter van stal, trek je netste pak, minidress en dansschoentjes aan voor een set gevuld met Jazz, Hammond, 60s RnB, Soul, Motown, Trojan, Beat en Britpop. Achter de draaitafels: Inspector Hammond en Agent 00Soul a.k.a. the modest men!
www.myspace.com/themodestmen

Tour: Een van de vele alter ego's van Stijn Segers. Het is de bedoeling om met TOUR een soundtrack te maken voor een denkbeeldige roadmovie langs de E40, een van werelds langste autostrades van Calais tot Ridder/ Kazachstan.
www.tourbadour.com

Woutwalt: Wouter De Raeve en Walt Van Beek, twee jonge vormgevers die drie jaar gelden startten met enkele zeefdrukopdrachten hebben reeds een divers oeuvre opgebouwd in het Vlaamse culturele veld. Woutwalt pakt de dingen steeds in your face aan en houdt er ook wel van hun eigen gezichten te laten zien!
www.woutwalt.be

Michael Verheyden
www.michaelverheyden.be

previews: www.myspace.com/michaelverheyden , www.statiuspr.com





STATIUS PR