Positiefste catwalkshow van Nederland bij Dutch Model Awards


Ymre Stiekema uitgeroepen tot Dutch Model of the Year en Percy Irausquin wint titel Dutch Designer of the Year. Frederique van der Wal onderscheiden met Lifetime Achievement Award

AMSTERDAM, 20080523 -- Tijdens een groots gala van de Dutch Model Awards in Hotel Okura in Amsterdam zijn de topmodellen van Nederland bekroond met een onderscheiding. De 15-jarige Ymre Stiekema werd uitgeroepen tot Dutch Model of the Year en Frederique van der Wal werd ingevlogen vanuit New York en kreeg voor haar gehele carrière een Lifetime Achievement Award. Ook model en actrice Hanna Verboom viel in de prijzen. Zij werd bekroond met een Talent Award. De creativiteit van mode-ontwerper Percy Irausquin werd verzilverd met de titel Dutch Designer of the Year.

In verschillende categorieën werden modellen bekroond voor hun werkzaamheden in de internationale modewereld. Topmodel Marvy Rieder kreeg een Cover Award uit handen van Quote's hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum. "Marvy Rieder weet als covermodel de allure behorende bij internationale A-merken op imponerende wijze uit te stralen. Daarnaast is zij een supermodel met een missie: Marvy heeft haar eigen MarVie Foundation opgericht om modellen bewust te maken op een gezond eetpatroon in de modellenwereld."

Manuela Loth, die de allereerste editie van het magazine Miljonair sierde, werd bekroond in de categorie Catwalk en kreeg de onderscheiding uit handen van couturier Paul Schulten. Volgens de jury heeft Loth in haar lange carrière als een mannequin de catwalks in binnen- en buitenland weten te verrijken met een bijzonder signatuur."

Kim Feenstra, eerdere winnares van het RTL-programma Holland's Next Topmodel, kreeg een Style Award van couturier Frans Molenaar. Feenstra heeft volgens jury de onderscheiding te danken aan haar onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen.

Model en actrice Hanna Verboom werd bekroond met een Talent Award. Verboom heeft volgens de jury het vermogen om haar talent volledig te benutten. Zo is Verboom een gevierd actrice en zet zij zich in voor vele goede doelen. De voorzitter van stichting Nederland Positief reikte haar de onderscheiding uit.

De 15-jarige Ymre Stiekema, die tijdens een internationale modellenwedstrijd als tweede eindigde, werd in haar eigen land uitgeroepen tot grote winnaar. Zij werd als aanstormend talent bekroond met de titel Dutch Model of the Year. "De jury heeft hoge verwachtingen en denkt nog veel van haar te horen in de internationale modewereld." Uit handen van couturier Sheila de Vries, die werkzaam is voor Hare Majesteit de Koningin, kreeg zij een Dutch Model Award uitgereikt.

Topmodel Frederique van der Wal (40) kreeg uit handen van model Wendy Dubbeld de Lifetime Achievement Award. "Frederique van der Wal heeft met haar natuurlijke schoonheid het hoogst haalbare gehaald in haar internationale modellencarrière: het positivisme als topmodel overbrengen tot ver buiten onze landsgrenzen. Van der Wal heeft haar droom waargemaakt en haar enthousiasme en doorzettingsvermogen op vele modellen en mannequins overgebracht. Zij is voor Nederland een waar stijlicoon en haar talent moeten wij koesteren", zo liet de jury weten.

Het creatieve talent van couturier Percy Irausquin werd verzilverd met de titel Dutch Designer of the Year. Irausquin weet volgens de jury een nieuwe doelgroep in Haute Couture aan zich te binden. Vele Nederlandse vrouwen, zoals presentatrice Nicolette van Dam en actrice Caroline de Bruijn, weet Irausquin met zijn fantasierijke creaties om te toveren tot ware sprookjesprinsessen. Niet voor niets werd Irausquin door Disneyland Parijs gevraagd om een creatie te ontwerpen voor het Disneykarakter Belle van het Beest." De onderscheiding kreeg de couturier uit handen van zijn goede vriendin Martine Rustveld.

De onderscheidingen werden ontworpen door edelsteenkundige Marlies Katy Smit van het Amsterdamse MK Jewelry. Het betreffen zeven in zilver met de hand verwaardigde ringen gecompleteerd met een blauwkleurige aquamarijn en inscriptie.

De eerste editie van de Dutch Model Awards werd direct omarmd door de top van de Nederlandse Haute Couture. De couturiers Sheila de Vries, Frans Molenaar en Paul Schulten werkten op bijzondere wijze mee aan het initiatief van de stichting Nederland Positief. De stichting liet zich bij het toekennen van de Dutch Model Awards adviseren door een vakjury bestaande uit Nederlandse modejournalisten en catwalkfotografen. Ook grote merken als Porsche, GoldVish en Mulberry verbonden graag hun naam aan het evenement dat dit jaar haar première beleefde.

Het gala werd gepresenteerd door Emilie Bouwman, zij werd als model gevraagd om de allereerste `Frau Antje' in Duitsland te worden. Bovendien introduceerde Bouwman de catwalkshow in Nederland.





Ingezonden persbericht