Grote drukte verwacht op Yacht Vision BoatShow


LELYSTAD, 20080523 -- Net als vorig jaar wordt een grote toeloop van bezoekers in het weekend verwacht richting Lelystad. Mede door de goede weersverwachting zullen de 311 zeil-, motorjachten, sloepen en vletten veel opstappers krijgen. De 2de Yacht Vision BoatShow wordt gehouden in de uitgebreide fonkelnieuwe Bataviahaven.

De woensdag van start gegane Yacht Vision BoatShow trekt beduidend meer bezoekers dan de eerste editie, die vorig jaar heeft plaats gevonden. "Het aantal bezoekers gedurende de eerste twee dagen was naar tevredenheid", aldus organisator Klaas Beute van Waterbeek Media. Naar zijn mening wordt dit succes vooral bepaald door een breder scala aan geëxposeerde schepen. De boten blijven niet aan de steigers liggen, want bezoekers kunnen tijdens de show op gezette tijden met de boot van hun dromen een proefvaart maken. De meeste boten zijn demoschepen, jonge occasions en voorraadschepen, die klaar liggen voor vertrek richting de nieuwe eigenaar. In de hal presenteren toeleveranciers, kleine sportboten en watersport gerelateerde bedrijven hun producten en diensten. Nieuw dit jaar is de combinatie met de Jetsetters Fair, waar exclusiviteit de boventoon voert. De bezoeker kan zich na de entree in de sfeervolle pagode tenten laten informeren over de nieuwste trends en producten op het gebied van luxury lifestyle. Jong en oud hoeven niet alleen rond te kijken, want er zijn diverse activiteiten, zoals onder meer matchracen door bezoekers, Open Bic jeugdwedstrijden, hardvaren met RIB's, afstandbestuurbare bootjes, manoeuvreercursussen op de Yacht Vision sloep, zeiltips en trampoline springen op het water. De watersportliefhebber kan tussendoor op een terrasje bijkomen om, onder het genot van een glas champagne, verse kreeft en oesters, te genieten van de fraaie skyline en het bruisende walgebeuren. Maar ook muziek, poffertjes en Italiaanse ijsjes zullen bijdragen aan de gezellige sfeer die dit weekend heerst in de haven van Lelystad.
Waterbeek Media verzorgt al de hele week Yacht Vision televisieprogramma's. De beursspecials zijn dagelijks te zien op RTL 7/RTL Z. Tot en met a.s. zondag zullen regelmatig beelden van de Yacht Vision BoatShow op RTL worden uitgezonden. Ook de reguliere uitzending van komende zaterdag om 17.30 uur op RTL 4 is volledig gewijd aan de Yacht Vision BoatShow.
De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Maandag 26 mei is de slotdag, die speciaal is toegevoegd voor mensen die in het weekend verhinderd zijn. Meer informatie: www.yachtvisionplaza.nl





Ingezonden persbericht