Vrouw slanker door geur


Man schat vrouw jonger en slanker

WASSENAAR, 20080523 -- Vrouwen die een kruidige bloemengeur gebruiken worden door mannen jonger en slanker geschat. Volgens de schrijver van het eind juni te verschijnen boek "Whiff!", van auteur Russell Brumfield kan het gebruik van de juiste geur de perceptie van de vrouw positief beïnvloeden. Uit testen is gebleken dat een vrouw die een kruidige en bloemige geur om zich heeft hangen 7% slanker en 6 jaar jonger geschat wordt.

Brumfield baseert zich in zijn boek, waarin verrassende feiten over de kracht van geur onthuld worden, op diverse studies waaronder bijvoorbeeld van dr.Alan Hirsch van het Smell and Taste Institute uit Chicago. Uit één van zijn eerdere studies bleek ook al dat vrouwen sneller afslanken als ze in een naar aardbeien geurende omgeving sporten.

Volgens drs.Pieter Willem Slootweg van Aromatics Europe, een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van geuren, is dit nog maar één van de verrassende onthullingen die in het boek gedaan worden. "Iedereen kent de uitdrukking 'chemie tussen man en vrouw...' en zo werkt het ook echt. Mannen en vrouwen trekken onbewust naar elkaar toe door geur".

Niet alleen vrouwen kunnen hier hun voordeel mee doen, ook bijvoorbeeld winkels, galeries en sportscholen. Zo blijkt dat het gebruik van de juiste geuren altijd een positief effect heeft op de beleving van de consument. Schilderijen die in een lekker ruikende ruimte hangen worden als duurder geschat, kleding wordt kwalitatief beter beoordeeld en de spiegel in de sportschool blijkt een stuk vriendelijker als er een lekkere geur aanwezig is.

Slootweg haalt ook nog een onderzoek over shampoo aan. "Uit vier verschillende shampoos moest een testpanel de beste kiezen. Het enige verschil tussen de shampoos was een verschil in de sterkte van de geur. De sterkst ruikende shampoo werd unaniem beoordeeld als de beste, deze was romiger, spoelde beter uit en gaf het haar de mooiste glans"

"We staan aan het begin van de ontwikkeling van een heel nieuw tijdperk waarin geur een belangrijke rol gaat spelen. Geur blijkt een geheel eigen taalvorm te zijn die niet alleen de perceptie kan beïnvloeden maar ook de weg kan wijzen of gevaar kan duiden". Aldus Slootweg, "De komende weken zullen we iedere week nieuwe testresulaten openbaar maken waaruit blijkt dat de neus één van onze meest waardevolle en meest onderschatte zintuigen is".

Wordt vervolgd dus....