ADP nummer 281 in Fortune 500


ROTTERDAM, 20080523 -- Met een ranking van 281 in de Fortune 500 is ADP Inc ook in 2008 het beste bedrijf in de payrollsector. Traditiegetrouw publiceert Fortune Magazine in het meinummer een overzicht van de beste bedrijven in de USA, gebaseerd op de cijfers over 2007. Alleen marktleider ADP Inc. haalt de echte ranglijst, concurrent Paychex komt niet verder dan een 921ste plaats.

Met een omzet van 8 miljard dollar is ADP dus wereldwijd marktleider op het gebied van Payroll en HR. Tegelijk is de onderneming een `kleintje' vergeleken bij een bedrijf als supermarktketen Walmart. Dat had een van omzet 378,7 miljard dollar in 2007 en staat al enkele jaren op nummer 1 van de Fortune 500.

AAA-rating voor financiële stabiliteit
Des te opmerkelijker is dat ADP samen met Exxon Mobil (nr, 2), General Electric (nr. 6) en Johnson & Johnson (nr.35) en tot de 4 industriële ondernemingen in de US die zowel door Moody's als Standard & Poors van een Triple A-rating zijn voorzien.
De AAA-rating is de hoogst mogelijke. Hoe hoger de rating, hoe lager kredietrisico voor de belegger. De rating is dan ook te beschouwen als een kwaliteitskeurmerk. Dit komt ook tot uitdrukking in de stabiele koers van ADP ondanks de kredietcrisis in de USA.

Over ADP
Automatic Data Processing, Inc. (NYSE: ADP), met 8 miljard dollar aan omzet en zo'n 600.000 cliënten wereldwijd, is een van de grootste leveranciers met een breed scala aan toonaangevende en kosteneffectieve transactieverwerkings- en informatiegerelateerde bedrijfsoplossingen.
ADP Nederland BV is een dochteronderneming van ADP Inc en een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens en personeelsinformatie.
Meer dan een miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Hun aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP Nederland ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties en verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP is één van de grootste spelers in deze sector.
ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft circa. 550 medewerkers in dienst en had in 2006 (boekjaar 2007) een omzet van 72,3 miljoen euro. ADP beschikt over de SAS70 type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving.
Meer informatie vindt u op www.adp.nl en op
cgi.money.cnn.com





Ingezonden persbericht