Nederlandse voorzitter voor Europese koepel speelautomatenbranche


ROSMALEN, 20080523 -- Mevrouw mr. Annette Kok MBA, is op vrijdag 23 mei 2008 door de leden van de Europese koepel van werkgeversorganisaties in de speelautomatenbranche Euromat unaniem gekozen tot voorzitter. De verkiezing vond plaats in Warschau tijdens de algemene ledenvergadering van de branchekoepel. Annette Kok trad in mei 2007 al aan als First Vice President in het bestuur van Euromat. Zij volgt nu de Spanjaard Eduardo Antoja op, die de afgelopen negen jaar de voorzittershamer heeft gehanteerd.

Euromat behartigt op Europees niveau de belangen van de gaming- en amusementsindustrie. Bij de koepel zijn 19 nationale brancheorganisaties uit 16 lidstaten aangesloten. De branche realiseert op Europese schaal jaarlijks een omzet van zo'n ¤ 14 miljard en biedt werk aan ruim 200.000 mensen. Hoewel de regelgeving waarmee de gaming- en amusementsindustrie te maken heeft met name op nationaal niveau wordt bepaald, oefent Europa hierop een steeds grotere invloed uit. Onder het Nederlandse voorzitterschap van Annette Kok zullen de contacten met de Europese instellingen worden geïntensiveerd, om de positie van de branche in de verschillende lidstaten goed over het voetlicht te brengen. Behalve het werken aan de beeldvorming in het Brusselse, wil de nieuwe voorzitter Euromat ook beter positioneren als overlegpartner op Europees en nationaal niveau bij het formuleren van op de branche gericht beleid.

"In het afgelopen jaar heb ik als First Vice President van Euromat kunnen ervaren dat Nederland op het gebied van de amusementsindustrie een duidelijke voorsprong heeft. We hebben in ons land een zeer professionele branche, die er de afgelopen jaren in is geslaagd een belangrijke kwaliteitsslag te maken en zo het imago sterk te verbeteren," constateert Annette Kok. Ze doelt onder andere op de gedragscode voor de leden van de VAN en de samenwerking met GGZ Nederland om de risico's van kansspelverslaving structureel te minimaliseren. Ook de samenwerking met de Nederlandse overheid verliep tot voor kort goed. "De voorstellen op het gebied van de kansspelbelasting hebben die samenwerking wel onder druk gezet. Als deze belastingmaatregel doorgaat betekent dat voor veel exploitanten de doodsteek en een groot verlies aan werkgelegenheid. Wat dat betreft is Nederland geen goed voorbeeld voor de andere Europese lidstaten."

Naast de functie van voorzitter van Euromat, die Annette Kok nu gaat bekleden, is zij voorzitter van de VAN Speelautomaten Branche-Organisatie in Nederland en lid van de directie van JVH Gaming in Tilburg.





VAN Speelautomaten Branche-organisatie