Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 24 april 2008

Apen fotografiecursus met Jan Vermeer
Masterclass Natuur Fotografie in Apenheul

Wie kent dat niet? Na een heerlijk dagje dierentuin de foto's bekijken en dan ontdekken dat dieren op de foto's altijd de verkeerde kant opkijken. Of dat je wel een mooie apenfoto hebt gemaakt, maar dat helaas de ogen te donker zijn ... Dierenfotografie is een vak apart. En dde bewegelijke apen zijn hierop zeker geen uitzondering. De bijzondere Masterclass Natuur Fotografie in Apenheul met internationaal bekende natuurfotograaf Jan Vermeer genoot in 2007 dan ook grote belangstelling. Vandaar dat deze Masterclass voor de ervaren amateurfotograaf wederom in 2008 wordt aangeboden.

Compositie en ethiek in de Zoo
Een dag lang neemt Jan Vermeer de deelnemers mee door Apenheul. Daar leert men de apen in een groene en natuurgetrouwe omgeving, een unieke oefenlocatie, fotograferen. De foto's worden ter plekke besproken en voorzien van tips. Op deze dag komen zaken aan de orde als: compositie van bewegende dieren, anticiperen op een situatie en het gedrag, ethiek in de Zoo, schaduw en het effect daarvan op bijvoorbeeld de gorilla's. De kosten voor deze bijzondere, compleet verzorgde dag bedragen ¤ 149,--. Dit is inclusief koffiie en gebak, een exotische lunch en drankjes. Ook krijgt iedere deelnemer een seizoenkaart, om nog regelmatig te kunnen oefenen.

Data
De Masterclass Natuur Fotografie vindt in 2008 op de volgende data plaats: vrijdag 23 mei, maandag 26 mei; vrijdag 5 september en maandag 8 september. Deelnemen aan deze Masterclass is alleen mogelijk via voorinschrijving, voor minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Apenheul, via tel.: 055 ­ 357 57 94, of via resserveringen@apenheul.nl. Meer informatie is tevens te vinden op: www.apenheul.nl.

Jan Vermeer
Jan Vermeer is een gepassioneerde, professionele fotograaf. Hij won meerdere prijzen in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year competities, uitgeschreven door het Natuur Historisch Museum in Londen. Vermeer is al vanaf de beginjaren een vaak geziene gast in Apenheul. Hier ontstond zijn grote passie voor fotografie. Zodoende kent hij als geen ander dé perfecte plekken in Apenheul, om nu net dat ene plaatje te maken. Kleur en vorm zijn sterk bepalend in zijn beelden en vormen een sterke basis voor iedere foto.


- - - einde bericht - - -