Ingezonden persbericht


persbericht 06/05/08

Graphic Design Festival Breda

23 mei tot en met 29 juni 2008

Van 23 mei tot en met 29 juni 2008 staat heel Breda in het teken van grafisch ontwerp: Meer dan 100 lokale, nationale en internationale grafisch ontwerpers werken mee aan de vele projecten die tijdens het festival te beleven zijn. Denk aan Stefan Sagmeister, Designpolitie, Mieke Gerritzen en Ji Lee, Harmen Liemburg, Studio Dumbar, Thonik, Smidswater, I love dust, e.a.

Openingsweekend 23 en 24 mei 2008

De opening van het Graphic Design Festival Breda duurt maar liefst 2 dagen. Op 23 mei, 20.00 uur start de openingsestafette in de wijk Belcrum en op 24 mei concentreert het programma zich op het centrum. Diverse openingen en activiteiten zullen elkaar opvolgen gedurende deze twee dagen.

De officiële opening is de afsluiting van deze estafette. Dhr, W. Willems, wethouder Cultuur, Milieu en Verkeer van de Gemeente Breda, zal op 24 mei om 21.00 uur in Mezz het festival officieel openen. Aansluitend treedt het C-64 orchestra op: een klassiek orkest dat de gamemuziek van de Commodore 64 speelt. C-64 orchestra wordt visueel ondersteund door beelden van de c-men.

Na het nostalgisch optreden kan men tot in de late uurtjes los gaan op de beats van de dj's Guns and Bombs uit Los Angeles.

Film

in opdracht van GDFB heeft Studio Smack de speciale GDFB-trailer ontworpen. GDFB roept iedereen op om deze film op zoveel mogelijk plaatsen te vertonen. Iedereen die de film (die van youtube is te downloaden) op zijn website plaatst ontvangt de GDFB-tas.

Voor de meest opvallende publieke vertoning van de film reikt GDFB een speciaal GDFB VIP-treatment uit.

www.graphicdesignfestival.nl

Iedereen kan een eigen, passend programma samenstellen op www.graphicdesignfestival.nl.

Noot voor redactie (