Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Dinsdag 6 mei 2008

HARD, MEEDOGENLOOS EN NEDERLANDSTALIG MET
VAN KATOEN OP 23 MEI IN WATERFRONT

Hard, meedogenloos en Nederlandstalig. De rock/metalband Van Katoen heeft op eigenzinnige wijze zijn sporen inmiddels lang en breed verdiend. Volgens een eigen formule: geen concessies en compromissen, doen wat je doet, trouw blijven aan jezelf en stug volhouden. Dan vinden de fans je vanzelf. Slimme fans, kritisch en oprecht. En die fans kwamen er zeker, mede doordat Van Katoen het podium betrad op Parkpop, Noorderslag, Lowlands, Pinkpop en daarnaast vrijwel het gehele Nederlandse clucircuit. De band staat bekend om zijn creatieve doe-het-zelf werkwijze, waardoor ze zonder platenlabel of management op geheel eigen kracht hun opmars maken.

Na de HonkHonk-tour van afgelopen jaar volgt nu de Klup- Klup-tour. Tijdens deze tournee komt Van Katoen niet alleen! Bij elk optreden wordt de band bijgestaan door twee lokale bands, die het podium betreden na eerst een avond een masterclass te hebben gehad van Van Katoen zelf. Zij krijgen de kans om zich in de kijker te spelen met als hoofdprijs een show in Paradiso in voor programma van Van Katoen. Vanavond zijn Botlap en Toffe Haan de supportacts.

Botlap begint in september 2007. Als door magie ontstaat er in een Rotterdamse oefenruimte een geluid dat de fundering zal zijn voor een nieuwe danssensatie die de grootste vijanden hand in hand zal doen lopen. Het gaat hier om een unieke combinatie tussen de synthesizer en de liveband. Hakken en headbangen tegelijk, niets is te gek als Botlap gehoord wordt. Van trance tot indierock, deze band staat meer open voor genre-invloeden dan de gemiddelde snackbar snacks op de menukaart heeft staan.

Toffe Haan speelt tango op een onnavolgbare wijze, ballads toveren iedere zaal om tot een valentijnsbeurs en al rockend verbouwen ze elke tent tot een ware poptempel. Geen podium is te groot en geen plein is te klein. Spelen tot ze er bij neervallen is het motto

Datum: vrijdag 23 mei 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 7,50
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/vankatoen / www.myspace.com/botlap / www.toffehaan.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------


Ingezonden persbericht