Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT

Dinsdag 6 mei, 2008

DUITSE BLACK METAL MET ENDSTILLE
OP 23 MEI IN WATERFRONT
+ SUPPORT

Endstille is één van de meest vooraanstaande black metal bands van Duitsland. De band werd gevormd in 2000 met ex-leden van Tauthr (L. Wachtfels en Mayhemic Destructor) en Octoria (Iblis en Cruor) en speelt de ugliest agressive black metal met als hoofdonderwerp oorlog.

Ook muzikaal is die vergelijking snel gemaakt: Endstille gaat als een oorlogsmachine te keer die dood en vernietiging zaait met hun furieuze mitrailleursnelle black metal. De muziek is zeer intensief en je voelt de sfeer van oorlog, verrotting en dood en er wordt een ijskoude en gitzwarte muur van geluid neergezet. Technisch is de band zeer sterk met Mayhemic Destructor die op een meesterlijk accurate wijze zijn drumstel weet te mishadelen en met slepende, heroïsche gitaarriffs met een treurige ondertoon, waarmee je door de tragiek altijd met beide benen op de grond gezet wordt. Zanger Iblis weet op een sublieme manier zowel pijn en radeloosheid als hoop en woede in zijn krijsende stem te leggen. Het laatste nieuwe album, "Endstilles Reich", is alweer het vijfde album en Endstille is klaar om de wereld te veroveren!

Datum: vrijdag 23 mei 2008
Deur open: 19.30
Toegang: ¤ 10,-
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/endstilleband Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (medewerker communicatie)
valesca@waterfront.nl / 010-2010980

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
els@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------