SGP


16 - 05 - 08 | SGP bezoekt het gezin

SGP BEZOEKT âHET GEZINâ
DATUM: 23 MEI
PLAATS: REGIO DORDRECHT

Een van de speerpunten van de SGP is een goed gezinsbeleid. Vanuit de gedachte dat een goed gezin het halve werk is, zet het SGP-verkiezingsprogramma 2006-2011 in met een hoofdstuk over het gezin.

Het is goed dat ook het kabinet er, in ieder geval door de benoeming van een minister voor Jeugd en Gezin, blijk van geeft oog voor het gezin te hebben. Het is de bedoeling dat dit najaar de lang verwachte Gezinsnota van minister Rouvoet zal verschijnen.

Mede met het oog op de voorbereiding van het debat hierover, oriënteert de SGP-Kamerfractie zich op dit thema. Daarom wordt er volgende week vrijdag een werkbezoek gebracht aan de regio Dordrecht. Het programma begint op de koningin Wilhelmina school in Hendrik Ido Ambacht. De SGP praat daar met ouders over hun zorgen, wensen en (on)mogelijkheden. Tijdens de lunch gaat de SGP in Dordrecht in gesprek met o.m. Bureau Jeugdzorg. Halverwege de middag staat echtscheiding centraal in een rondetafelgesprek met betrokkenen en deskundigen.

Aanwezig hopen te zijn de beide SGP-kamerleden, vergezeld van een aantal lokale SGP'ers en fractiemedewerkers. Nadere details over het programma volgen aanstaande week.

SGP bezoekt het gezin