Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam 16 mei 2008

Wethouder Kunst en Cultuur van Amsterdam, Carolien Gehrels, reikt Talens Palet Prijs uit in MK24

Uitnodiging Talens Palet Prijs en expositie in MK24 50 Schilderijen en tekeningen naar nummer Boudewijn de Groot

Graag nodigen wij u uit voor de prijsuitreiking en de expositie van de voorronde van de Talens Palet Prijs in MK24, centrum voor kunsteducatie te Amsterdam op vrijdag 23 mei a.s. De expositie toont het resultaat van de opdracht een werk te maken van een van de fraaiste popsongs uit de sixties: Als de rook om je hoofd is verdwenen van Boudewijn de Groot. De Amsterdamse Wethouder van Kunst en Cultuur, Carolien Gehrels zal om 14.30 uur de prijzen uitreiken en de expositie openen door een creatieve handeling.

Talens Palet
Talens Palet is een driejaarlijkse prijs voor amateurschilders en -tekenaars. De wedstrijd kent op 44 plaatsen in Nederland voorronden. Telkens is een literair thema het vertrekpunt. Winnaars van de voorronden exposeren van 12 oktober t/m 23 november in het CODA museum in Apeldoorn, alwaar Boudewijn de prijzen zal uitreiken. Het Talens Palet wil amateurschilders en -tekenaars stimuleren hun kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen en de beeldende amateurkunst meer zichtbaar maken.

Van Aalsmeer tot Zaandam
MK24 organiseerde de voorronde voor de regio Groot-Amsterdam, van Aalsmeer, Amstelveen en Diemen tot Zaandam. Er zijn ruim 50 kunstwerken ingeleverd bij MK24. Samen vormen ze een ware ode aan Boudewijn de Groot en de jaren '60. Er zitten prachtige werken bij. De vakjury bestaat uit beeldend kunstenaars Sam Drukker, Janneke Tangelder en Inge Schagen en heeft Leo van der Meer, voormalig directeur SBA en Kunstfactor als voorzitter. Maar ook de waardering van de bezoekers van de expositie is van belang, daarvoor organiseert MK24 een extra publieksprijs!

Publieksprijs
De waardering van de bezoekers van de expositie is van belang, daarvoor organiseert MK24 een extra publieksprijs! Gedurende de expositie (23 t/m 29 mei, 10 - 17 uur) is het mogelijk om een stem uit te brengen op een werk. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt van MK24 een gratis beeldende cursus en zal deelnemen aan de landelijke expositie in Markant, tegenover het CODA Museum te Apeldoorn.

MK24
MK24 is een centrum voor kunsteducatie en organiseert jaarlijks zo'n 160 cursussen op het gebied van beeldende kunst, grafiek en mulitmedia. Alle docenten zijn professionele kunstenaars. Cursisten komen uit Amsterdam en omstreken.

Groot-Amsterdam
De creatieve industrie is een sterke troef van de Metropoolregio Amsterdam. Bijna een op de drie Nederlandse banen is in de creatieve industrie is hier te vinden. Voor de ontwikkeling van een cultureel klimaat en creatief ondernemerschap is Amateurkunst een voorwaarde. MK24 draagt bij aan de ontwikkeling van amateurkunst in Groot-Amsterdam.

We hopen u vrijdag 23 mei vanaf 14.00 uur te mogen ontvangen op de Mauritskade 24 te Amsterdam.

Persvragen:
Shreyas de Jong 06 12836293
Anja van Os 06 49630133

Programma prijsuitreiking Talens Palet 23 mei 2008

14.00 uur Ontvangst met koffie en thee

30. uur Welkomst woord door Petra Dijk, voorzitter MK24

35. uur Sam Drukker over de ingeleverde werken en de jurering

14.40 uur Toespraak en prijsuitreiking door Carolien Gehrels, wethouder Kunst & Cultuur

14.50 uur Opening tentoonstelling door creatieve handeling van Carolien Gehrels

15.00 uur Rondgang langs de schilderijen o.l.v. jurylid en kunstenaar Sam Drukker

15.30 uur Borrel en gelegenheid tot netwerken

16.30 uur Einde


---- --