Ingezonden persbericht


Welke boom heeft de X-factor?
Stem op uw favoriete boom

In Delft vindt de komende weken een bijzondere lokale verkiezing plaats. Het draait bij deze verkiezing namelijk om bomen. Met de vraag ŽWelke boom heeft de X-factorŽ doet de Bomenstichting een oproep aan alle delftenaren om hun favoriete boom bekend te maken. Wethouder Anne Koning gaf het startschot voor de verkiezingen door haar favoriet, de plataan bij het Meisjeshuis, bekend te maken op de website www.boomverkiezing.nl.

Welke boom in de gemeente vindt u speciaal? Geniet u van de monumentale beuk bij de Nieuwe Kerk, heeft u bijzondere herinneringen aan de kastanje waar u vroeger altijd tot in het topje klom, is het de esdoorn bij u in de straat met prachtige najaarstinten? Laat uw stem horen op www.boomverkiezing.nl en wie weet wordt uw boom verkozen tot winnaar. Een winnaar, die aan het einde van de verkiezingen in het zonnetje wordt gezet.

De verkiezingen starten op 23 mei en eindigen op 6 juli. In deze periode worden er onder meer lezingen en rondwandelingen georganiseerd. De tentoonstelling "Boomgeheimen" in Natuur- en milieucentrum de Papaver opent 1 juni de deuren. Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u de website www.boomverkiezing.nl raadplegen. De verkiezingen staan open voor iedereen die een lievelingsboom heeft in Delft, maar vooral inwoners van Delft worden uitgenodigd om mee te doen.

De verkiezing ŽWelke boom heeft de X-factorŽ is een initiatief van de Bomenstichting. Samen met gemeenten en lokale organisaties worden op verschillende plekken in het land deze verkiezingen georganiseerd. De gemeente Delft heeft de primeur.

De verkiezing ŽWelke boom heeft de x-factorŽ wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van: Stichting VSB-fonds, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en Plant Publicity Holland. In Delft werkt de Bomenstichting samen met de gemeente Delft, Groei en Bloei, KNNV en Botanische Tuin TU Delft.

Bomenstichting
De Bomenstichting is een landelijke non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. Activiteiten en projecten zijn gericht op vier speerpunten: monumentale bomen beschermen, duurzaam boombeheer stimuleren, juridische bescherming van bomen verbeteren en verwondering over bomen oproepen. Naast projectsubsidies en sponsorgelden komt een belangrijk deel van het benodigde budget uit bijdragen van de donateurs. Iedereen met hart voor bomen zou donateur van de Bomenstichting moeten zijn! Zie voor meer informatie www.bomenstichting.nl .

einde persbericht

Verzenddatum: 19 mei 2008.



Ingezonden persbericht