Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Roosendaal 19 mei 2008

Internationale Skydive top bij Indoor Skydive Roosendaal!

In het weekend van 23 t/m 25 mei komt tweevoudig wereldkampioen Gary Smith weer naar Nederland. In dit weekend zal hij de Europesche topsporters trainen in de windtunnel van Indoor Skydive Roosendaal!

Skydivers vanuit heel Europa zijn 23 t/m 25 mei aanwezig in Roosendaal om zich voor te bereiden op de diverse internationale wedstrijden deze zomer. Gary Smith, tweevoudig wereldkampioen, geeft dit weekend samen met het Nederlandse kampioensformatie Dynamic Fource een tunnelcamp. Dit trainingskamp houdt in dat de er het hele weekend non-stop wordt getraind in de windtunnel bij Indoor Skydive Roosendaal.

Tijdens een tunnelcamp is de trainingscurve vele malen hoger dan wanneer de skydivers buiten trainen. Doordat er bij Indoor Skydive Roosendaal een vrije val simulator aanwezig is, kan er veel effectiever getraind worden dan wanneer de skydivers hoog in de lucht trainen. Doordat er een krachtige opwaartse luchtstroom van wel 250 km/u wordt geproduceerd ervaren de skydivers in de windtunnel het zelfde gevoel van wanneer ze uit een vliegtuig een vrije val beleven.

De trainigingscurve ligt vele malen hoger bij een indoor skydivecenter omdat er een oneindige vrije val gesimuleerd kan worden. Waarbij de teams normaal op 3200 meter een vrije val hebben van slechts 40 tot 50 seconden, vliegen de teams hier minuten lang in de windtunnel. Waarbij teams normaal op een trainingsdag 10 tot 15 sprongen maken halen ze hier in een uur het effect van meer dan 60 sprongen.

Indoor Skydive Roosendaal nodigt u uit om het weekend van 23 t/m 25 mei te komen kijken naar de meervoudige wereldkampioen skydiven Gary Smith bij Indoor Skydive Roosendaal! Ook de vaste trainingsteams, waaronder Nederlands Kampioen Dynamic Fource en Belgische World Cup winnaar Hayabusa, zullen hierbij hun kunsten vertonen. Er zal veel spectaculairs in de windtunnel in Roosendaal te zien zijn! Iedereen is welkom om naar dit vliegspektakel te komen kijken! Indoor Skydive Roosendaal is deze dagen van 9.00 uur tot en met 23.00 uur geopend.