Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
20 mei 2008

DJ X - o - X brengt Groninger Museum in Chinese sferen

Op vrijdagavond 23 mei 2008 verzorgt DJ X - o - X muziek in het kader van de tentoonstelling Go China! Assen - Groningen. Met oosterse beats en Chinese loungemuziek brengt hij het Groninger Museum in Chinese sferen.

DJ X - o - X
Tijdens de vrijdagavondopenstelling op 23 mei 2008 wordt kunst uit de tentoonstelling Go China! Assen-Groningen uitgebreid met Chinese muziek. DJ X - o - X, Arjan van Sorge, brengt met een presentatie van oosterse beats tot Chinese loungemuziek een gevarieerd muziekpalet. Arjan van Sorge heeft een ruime ervaring als club-dj, radiomaker, muzikant, performer en journalist. Als DJ X - o -X brengt Arjen van Sorge muziek ten gehore in diverse discotheken, festivals maar ook op speciale evenementen en in musea. Hij is bekend om het neerzetten van een sfeer die past bij een bepaald thema of locatie. Op 23 mei 2008 brengt DJ X - o -X het museum in Chinese sferen voor de tentoonstelling Go China! Assen - Groningen.

Muziek
DJ X - o - X
Datum: 23 mei 2009, 20.00 uur, herhaling op 22 augustus 2008 Kosten: ¤10,00, inclusief museumentree

Open les Tai Ji Quan
Open les in deze Chinese traditionale gevechts-en bewegingskunst onder leiding van Hielke Hylkema van Tai Ji Quan Groningen. Gezondheid, ontspanning en balans zijn de drie doelstellingen binnen Tai Ji Quan. Oorspronkelijk zijn de bewegingen van Tai Ji gebaseerd op gevechtshandelingen, op de oosterse leer van yin en yang, op lichamelijke drukpunten en meridianen. De langzaam uitgevoerde bewegingen zijn heel geschikt om lichaam en geest in balans te brengen. Iedereen, jong en oud, kan aansluiten bij deze openbare les Tai Ji. De open les Tai ji Quan vindt plaats op de museumbrug voor het Groninger Museum.

Beweging
Tai Ji Quan Groningen
Datum: zondag 25 mei 2008, 13.30 uur, herhaling elke twee weken Kosten: gratis voor iedereen

Het Groninger Museum is iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Deze vrijdagavonden worden gesponsord door RWE, EFRO en SNN