FNV

23-5-2008 FNV Recreatie start onderzoek naar zelfroosteren

FNV Recreatie onderzoekt nog dit jaar hoe `zelfroosteren' in de recreatiesector kan worden toegepast. Met zelfroosteren krijgen werknemers meer ruimte om aan te geven wanneer zij willen werken.

Donderdagmiddag hebben de partijen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de recreatiesector. `Wij nemen onder andere het initiatief om een werkgroep op te richten die gaat onderzoeken welke instrumenten zelfroosteren mogelijk maken', aldus Johan Bijlsma, FNV Recreatie-bestuurder.

Uit een onderzoek dat FNV Recreatie begin dit jaar uitvoerde blijkt dat werknemers in de recreatiesector een betere afstemming willen tussen werk en privé. Zelfroosteren draagt bij aan deze balans. Voor FNV Recreatie de reden om zelfroosteren in de cao te laten vastleggen. `Het mes snijdt aan twee kanten, zowel voor werkgever als voor werknemer biedt zelfroosteren veel voordelen', stelt Johan Bijlsma, FNV Recreatie-bestuurder.

Met zelfroosteren bepaalt een werknemer zelf voor een groot deel wanneer hij werkt en niet de werkgever. Dat vermindert de druk op een werknemer en creëert meer tevredenheid. En dat leidt weer tot efficiënter werken en tot een hogere kwaliteit van het werk. Werkgevers profiteren dus ook van zelfroosteren. Het maken van een rooster kost werkgevers bovendien minder tijd en moeite, omdat werknemers zelf aangeven wanneer zij kunnen werken.

De werkgroep zal de komende tijd inventariseren welke bedrijven al werken met zelfroosteren en welke softwarepakketten er voor zelfroosteren beschikbaar zijn. Vervolgens biedt de werkgroep de werkgevers instrumenten aan waarmee zij zelfroosteren kunnen toepassen.