Fortis Bank

Published: 18:10 23.05.2008 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis plaatst EUR 625 miljoen aan niet-verwaterend Tier 1 kapitaal

Dit PERSbericht IS geen aanbod TOT verkoop van effecten in de Verenigde Staten. De HIERIN VERMELDE effecten zijn niet geregistreerd CONFORM de US Securities Act 1933, zoals gewijzigd (de "Securities Act") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten behoudens in overeenstemming met een registratie conform de US Securities Act. De onderneming is niet voornemens om enige van de GENOEMDE effecten binnen de VS aan te bieden.

Persbericht
Brussel / Utrecht, 23 mei 2008

Fortis plaatst EUR 625 miljoen aan niet-verwaterend Tier 1 kapitaal

Fortis kondigt vandaag aan dat het met succes een Core Tier 1 kapitaaltransactie geplaatst heeft voor een bedrag van EUR 625 miljoen ("NITSH II" of "Non-Innovative Tier 1 Subordinated Hybrid Securities II"). Het instrument heeft een vaste, contante coupon van 8,00%.

De introductie van de NITSH II werd op 15 mei 2008 bekendgemaakt. Deze transactie, de tweede in haar soort, is niet verwaterend, wordt in euro's uitgegeven en richtte zich hoofdzakelijk op (particuliere en institutionele) beleggers in heel Europa.

Gilbert Mittler, lid van het Executive Committee van Fortis en verantwoordelijk voor Finance, Risk en General Counsel: "Fortis is tevreden met dit resultaat. Wij hebben hiermee onze vooropgestelde doelstelling gerealiseerd en de vermogenspositie van Fortis verder versterkt."

De NITSH II werden verdeeld door de daartoe aangestelde banken, waaronder ook Fortis en ABN AMRO, via het eigen retailnetwerk en via institutionele tussenpersonen in Europa die de effecten vervolgens plaatsten bij hun klanten.

De transactie betreft een niet in aandelen omwisselbare, perpetuele achtergestelde schuld, aflosbaar vanaf 2013 naar keuze van de emittent. De effecten vallen, net als de in februari 2008 uitgebrachte NITSH I, in de categorie "niet-innovatief Tier 1" kapitaal, niet onderhevig aan de door de toezichthouder gestelde limiet van 15%.

Na de succesvolle plaatsing van NITSH I - in met name Azië - met een omvang van USD 750 miljoen blijkt ook uit deze nieuwe transactie dat Fortis inspeelt op kansen in de markt om de solvabiliteitsratio's verder te versterken, in overeenstemming met het gevoerde kapitaalbeheer.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Met een marktkapitalisatie van EUR 40 miljard eind 2007 behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66