Gemeente Rotterdam

Commissie MVP bezoekt 27 mei deelgemeente IJsselmonde. De overige commissies vergaderen deze week op het stadhuis. De COR houdt haar laatste openbare hoorzitting met wethouder Bolsius en spreekt in een besloten vergadering verder over haar advies over de jaarrekening.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Commissie MVP bezoekt deelgemeente IJsselmonde
Dinsdag 27 mei, 9.30 uur, Groene Tuin 317
De commissie neemt kennis van de activiteiten die in IJsselmonde, in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zijn opgestart. De activiteiten vormen een pilot voor de rest van Rotterdam. Na een gesprek met gebruikers van de VraagWijzer wordt de commissie geïnformeerd over de nieuwe Kwaliteitsgarantie. Als laatste onderwerp komt de lerende stad aan bod, een aanzet vanuit de Rotterdamse sociale sector om te komen tot een vernieuwende aanpak.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 28 mei, 9.30 uur
De commissie bespreekt voor de tweede maal het stedenbouwkundig plan Stationskwartier. De uitkomsten van de op 15 mei 2008 gehouden informele hoorzitting met de bewonersorganisaties van de omliggende wijken komen in de bespreking aan bod. Verder bespreekt de commissie het voorstel voor het nemen van een voorbereidingsbesluit voor een perceel grond aan de Walenburgerweg. Dit besluit is nodig voor de realisering van een gebouw, dat plaats zal bieden aan onder meer twee scholengemeenschappen, seniorenwoningen en starterswoningen.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 28 mei, 14.00 uur
De commissie begint haar vergadering met de bespreking van het burgerinitiatief om Oud-Hillegersberg aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. De leden van de commissie FIBS zijn bij deze bespreking aanwezig. De commissie adviseert verder over de afdoening van de motie Duys over het loket Internationale stages, de motie Duys om te komen tot een stelsel van klachtenregeling in de Jeugdgezondheidzorg en de motie Erdal over het zwemdiploma. Daarnaast spreekt de commissie onder andere met de wethouder over de revitalisering van het Wereldmuseum.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Woensdag 28 mei, 14.00 uur, Stadhuis kamer 106
Op 28 mei vindt de laatste openbare hoorzitting over de Verantwoording 2007 met wethouder Bolsius plaats. Op 21 en 22 mei sprak de commissie al met de overige wethouders.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 29 mei, ca. 9.30 uur
De commissie bespreekt het besluit van het college om de inbesteding van de busconcessie 2008 verder voor te bereiden. Dit besluit moet mogelijk maken dat de RET de komende jaren het busvervoer in Rotterdam kan blijven verzorgen. Daarna komt de tussenevaluatie van de proef met gratis openbaar vervoer voor 65+-ers aan de orde. De commissieleden debatteren of verdere verlenging van de proef op dit moment wenselijk is. Ten slotte spreekt de commissie over de aanpassingen in het Bouw- en Investeringsprogramma Stallen en Parkeren. Daarin stelt het college onder andere een verhoging van de parkeertarieven voor om de enorme investeringen in parkeergarages te financieren.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Woensdag 29 mei, 16.00 uur
De commissie heeft een besloten vergadering waarin het COR-advies over de jaarrekening verder wordt voorbereid. De COR onderzoekt de rechtmatigheid, de ordelijkheid van het (financieel) beheer en de doelmatigheid van de begrotingsuitvoering. De commissie baseert haar onderzoek onder andere op de hoorzittingen met de portefeuillehouders die van 21 tot en met 28 mei hebben plaatsgevonden. Met het advies stelt de COR zich tot doel om de relevante politiek-bestuurlijke onderwerpen en aanbevelingen voor te leggen aan de raad ten behoeve van het verantwoordingsdebat. Van 17 t/m 19 juni wordt de jaarrekening en het COR-advies behandeld in de overige raadscommissies. Op 3 juli vindt het raadsdebat plaats.

Commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 29 mei, 19.30 uur
De commissie bespreekt de jaarverslagen van de gemeentelijke ombudsman, de Algemene bezwaarschriftencommissie en het Burgerjaarverslag. Ook de evaluatie van de klokkenluiderregeling Als ze me maar geloven! staat op de agenda. De klokkenluiderregeling bestaat inmiddels vier jaar en uit de evaluatie komt een aantal aandachtspunten naar voren. Ten slotte behandelt de commissie de halfjaarrapportage over dienstverlening. Hierin staan de resultaten en voortgang op het vlak van de gemeentelijke dienstverlening.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 29 mei, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/videoarchief).

Bron: Griffie, 23-05-2008