Ingezonden persbericht


persbericht 20/03/08

Graphic Design Festival Breda

23 mei tot en met 29 juni 2008

Breda is in mei en juni zes weken lang het middelpunt van de grafische ontwerpwereld. Niet alleen opent het eerste Museum voor Grafische Vormgeving de Beyerd haar deuren, maar ook vindt het eerste het Graphic Design Festival Breda (GDFB) plaats.

Breda is de eerste stad met een festival dat op zulke grote schaal aandacht schenkt aan grafisch ontwerp. Op diverse locaties in de stad vinden exposities, lezingen, seminars, workshops, presentaties en onverwachte confrontaties plaats. Niet alleen bij de instellingen maar ook buiten in de openbare ruimte. Abri's, projecties en ruimtelijke werken vullen het centrum van Breda met grafisch ontwerpprojecten.

Het Graphic Design Festival Breda laat zien dat grafisch ontwerp niet alleen in drukwerk bestaat en zich niet beperkt tot de kaders van een beeldscherm.

eigen programma samenstellen

Zowel een breed als een gespecialiseerd publiek kan zelf een passend programma samenstellen op www.graphicdesignfestival.nl. Via deze website worden de komende maanden de programma onderdelen kenbaar gemaakt. In totaal zijn er ruim 30 activiteiten. Sommige duren 1 dag, andere 6 weken.

Een greep uit het programma

seminar: characters: Personality & Design

13 juni 2008

In dit seminar staat het verband tussen de persoonlijkheid van de ontwerper en zijn praktijk centraal. Internationale sprekers vertellen over hoe de grafisch ontwerper en zijn praktijk zich 'vormen'.

GDFB organiseert dit seminar in samenwerking met Museum De Beyerd en AKV|St.Joost.

Expositie Street Art: mixed-media festival met expo, optredens, workshops, live action painting, grafitti, sticker-, stencilart, beeldende kunst, affichekunst, installaties.

Expositie Sweat shop: T-shirt design

Projecten en projecties in de openbare ruimte:

Projector Spectre: Op 8 lokaties verspreid in de stad worden animaties geprojecteerd op gebouwen. De animaties zijn gemaakt door 8 internationale ontwerpers.

crtl+/: De uitdaging om op drie belangrijke locaties grafisch ontwerpen driedimensionaal te maken...

voor meer informatie zie www.graphicdesignfestival.nl

Noot voor redactie (