Ingezonden persbericht

21 mei 2008

Landskampioen AZ-Vrouwen gehuldigd op Alkmaarse kaasmarkt

De AZ-Vrouwen, die woensdag landskampioen werden met het winnen van eerste editie van de Eredivisie voor vrouwenvoetbal, worden vrijdag 23 mei gehuldigd op de Alkmaarse kaasmarkt.

De AZ-Vrouwen werden woensdagavond landskampioen na een spannende ontknopingen van de eerste editie van de Eredivisie Vrouwen. Maar liefst drie ploegen hadden tot woensdag kans om landskampioen te worden in deze competitie. Door de winst van 2-1 op SC Heerenveen Vrouwen won het AZ-team de landstitel en mocht het de kampioensschaal van de KNVB in ontvangst nemen.

Het team van AZ-vrouwen wordt vrijdagochtend ingehaald door het Alkmaarse kaasdragersgilde. Het team vaart voor een feestelijke intocht met een open boot naar het Waagplein en volgt daarbij een route vanaf het Noordhollands Kanaal langs de Bierkade (ca. 9.15 u.) en langs het Luttik Oudorp naar het Wijde Glop, waar de dames uitstappen (ca. 9.45 u.). Van daar af worden de dames door de kaasdragers op hun berries via het Fnidsen naar het Waagplein gedragen om daar om 10.00 u. de bel van de kaasmarkt te luiden. Aansluitend is de huldiging. Tijdens de huldiging op het Waagplein wordt het team toegesproken door de loco-burgemeester van Alkmaar de heer Hans Meijer, tevens wethouder sport. Na afloop van de huldiging wordt de feestelijke vaartocht door de binnenstad van Alkmaar vervolgd.

Tijdens het kaasmarktseizoen 2007 waren de AZ-vrouwen bij de start van de competitie gast op Alkmaarse kaasmarkt. Zij luiden op 7 september de bel van de laatste kaasmarkt van het seizoen. Bij die gelegenheid beloofde kaasvader Cees Koopman, de baas van het kaasdragersgilde, de dames bij het behalen van het kampioenschap opnieuw te zullen onthalen op het Waagplein voor een huldiging.



Ingezonden persbericht