Ingezonden persbericht

De Oranjebaret, het hoofddeksel voor het oranjelegioen.

Ingeborduurd Wilhelmus dient als spiekbrief voor het zingen van het Volkslied.

Vanaf heden is hij er weer. Op http://www.oranjebaret.nl is de officiele Oranjebaret weer verkrijgbaar, het hoofddeksel voor het Oranjelegioen. De baret is voorzien van een ingeborduurde Nederlandse Leeuw als embleem. Tevens is aan de binnenkant van de baret " Het Wilhelmus" ingeborduurd.

Waarom het Wilhelmus aan de binnenkant?

"Ik zat ooit bij het Nederlands Elftal op de tribune tegen Duitsland. Toen het volkslied begon zong echt het hele legioen mee uit volle borst. Koude rillingen kreeg ik ervan op mijn rug" aldus Egbert van Keulen, die de Oranjebaret als privé initiatief op de markt brengt. "Het viel me alleen op dat niemand na 2 regels nog de tekst wist, inclusief zelfs de meeste voetballers. Het zou zo mooi zijn als het hele couplet meegezongen kan worden door een paar duizend man.....En aangezien je pet tijdens het spelen van het Volkslied toch af moet heb je meteen een spiekbrief", aldus Van Keulen.

"Ik was op zoek naar zoiets maar het bestond nog niet, toen heb ik ze zelf maar laten maken", aldus Van Keulen. "Het is een bewaarexemplaar voor jong en oud, man en vrouw. Je kan hem op wel honderd verschillende manieren opzetten. Je kan hem als militaire baret dragen maar ook op de hippe manier zoals de sporters op de Olympische Spelen dat plachten te doen. Hou je van Frankrijk? Dan zet je hem op als Alpinopet. Voor elk wat wils."

Hoe zijn de Oranjebaretten verkrijgbaar en wat kosten ze?
Ze kosten 9,95 euro en dan worden ze gratis thuisgestuurd. Je kan ze bestellen via de website www.oranjebaret.nl. De oranjebaret is gedeponeerd als Europees model.

Over Oranjebaret.nl:

Oranjebaret.nl is een prive-initiatief van Egbert van Keulen. Egbert is in het dagelijks leven werkzaam als mededirecteur van de wereldwijde online marktplaats voor privétaallessen Myngle.com en is getrouwd en vader van 3 kinderen.



Ingezonden persbericht