Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIKKI, NATHALIE EN CHARLENE TREDEN OP...

24 - 25 MEI FLEVOPARKFESTIVAL IN WERELDWIJK INDISCHE BUURT

Amsterdam, mei 2008 - Op 24 en 25 mei a.s. is het groot feest in de Indische Buurt in Amsterdam. In het Flevopark vindt dan het Flevoparkfestival plaats. Er treden bekende artiesten op, zoals de drie Idols-finalisten, Hans Dulfer en The Party Squad. Maar het festival draait niet alleen om muziek en entertainment. Ook cultuur, kunst, educatie, sport en spel staan hoog in het vaandel. Het Flevoparkfestival is voor en door mensen uit de Indische Buurt. De organisatie is in handen van Stichting WereldWijk Indische Buurt. De toegang is gratis.

Hans Dulfer en Jan Vayne
Het Flevopark wordt omgebouwd tot een feestelijk festival met artiesten uit de buurt, wereldmuziek en ander entertainment. Van Hollandse nieuwkomers als de drie Idols finalisten tot ervaren artiesten als Hans Dulfer in tropische verpakking. Ook The Party Squad en Jan Vayne zullen het publiek vermaken met optredens. Of men nu houdt van modern, klassiek, hip hop of andere muziekstijlen, tijdens het Flevoparkfestival komt iedereen aan zijn of haar trekken.

Cultuur, kunst en educatie
Het Flevoparkfestival draait niet alleen om muziek en entertainment, maar ook om cultuur, kunst, educatie, sport en spel. Zo worden er buurttafels georganiseerd en laten Amsterdamse kunstenaars hun creativiteit zien. Van schilderen, graffiti tot karikatuurtekenen, in en rond het kleine podium komt de kunst- en cultuurliefhebber ruimschoots aan zijn trekken. Voor sportievelingen is er bovendien een 9,5 meter hoge klimmuur, waar onder begeleiding van professionals geklommen kan worden. Voor wie graag in de belangstelling staat kan zijn stem laten horen in de speakerscorner.

Multiculinair
In navolging van de succesvolle horecaformule van Haarlem Culinair en Proef Amersfoort komt het Flevoparkfestival met MultiCulinair. Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van heerlijke internationale gerechten uit maar liefst acht verschillende landen tegen een vriendelijke prijs.

Stichting WereldWijk Indische Buurt
Stichting WereldWijk Indische Buurt is een lokaal initiatief van enkele buurtbewoners uit de Indische buurt met als doel het bevorderen van de leefbaarheid in de buurt en de positieve promotie van de buurt naar buiten toe.

Wees erbij, draag je steentje bij. Maak mooi weer op 24 & 25 mei! Kijk op www.flevoparkfestival.nl voor het actuele programma en voor meer informatie.