RVD/Kon.Huis nr. 106: Prins van Oranje - Prins Constantijn - Congres Europese Beweging

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINS VAN ORANJE EN PRINS CONSTANTIJN BIJ CONGRES EUROPESE BEWEGING

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prins Constantijn der Nederlanden zijn vrijdag 23 en zaterdag 24 mei in de Nieuwe Kerk in Den Haag aanwezig bij het jubileumcongres 'Congress of Europe. Building the future of Europe together' van de European Movement, ofwel Europese Beweging. Prins Constantijn woont vrijdag 23 mei de opening bij.

De Prins van Oranje is zaterdag 24 mei bij een sessie waarbij onder andere de voorzitters van de Europese Commissie en het Europees Parlement een lezing houden over de toekomst van Europa.

De Europese Beweging werd in 1948 opgericht en is een platform voor de gedachtewisseling, en het debat over Europese integratie. Veel internationale organisaties, waaronder alle grote politieke partijen, werkgevers en werknemersorganisaties, onderwijs- en jongerenorganisaties zijn bij de Europese Beweging aangesloten. Hun doelstelling is een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een verenigd Europa met respect voor mensenrechten, de grondbeginselen voor vrede en democratie, vrijheid en solidariteit en actieve deelname van burgers.

Noot voor redacties (