Gemeente Hoogezand-Sappemeer

24 mei Dag van het park 2008 - persbericht 027, 2008

`Het Gorechtpark: mooi dichtbij'
24 mei Dag van het park 2008
Op zaterdagmiddag 24 mei van 13.00 tot 17.00 uur zal het een drukte van belang zijn in het Gorechtpark in Hoogezand. De gemeente Hoogezand-Sappemeer en het Natuur en Milieu Educatiecentrum (NMEC) presenteren dan een park vol met sport, natuur, cultuur en recreatieve activiteiten aan alle inwoners van Hoogezand-Sappemeer. Het Gorechtpark is een prachtig park, met veel vaak nog onontdekte mogelijkheden. De nationale Dag van het Park draagt in Hoogezand-Sappemeer het motto `Het Gorechtpark: mooi dichtbij'. De activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Er is een survivalparcours voor de jeugd uitgezet, onder andere bestaande uit een balkenparcours, tijgeren onder een camouflagenet, een apenhang, een klimnet, een komeinenbrug, indianenbrug en nog veel meer. Boogschieten, fiets-trial, kanoën op de vijver, vissen, skaten, streethockey, wandelen en kompaslopen zijn al vastgelegd. De kans is groot dat er nog meer activiteiten zullen plaatsvinden. Bovendien vinden er onder begeleiding wedstrijden en toernooitjes plaats in de pannakooi, op de tennisbaan en rondom de basketbalpaal.

Uiteraard is het Natuur en Milieu Educatiecentrum, dat op 14 mei officieel geopend zal worden, ook open. Een parkwandeling onder begeleiding naar de natuurtuin, demonstraties `bijen houden', een begeleide roofvogelwandeltocht, papagaaibabbelen en bloemschikken zijn een greep uit de activiteiten die daar plaatsvinden.

Het Gorechtpark is 40 hectare groot en is in 2007 nog uitgebreid met extra voorzieningen, zoals een pannakooi en meerdere wandel-, fiets- en skeelerroutes.