Gemeente Helmond


Brandweerkorpsen strijden om 1e plaats

Op zaterdag 24 mei wordt de regionale kwaliteitstest basisbrandweerzorg gehouden in Helmond.

Zon zestig ploegen uit brandweerkorpsen van gemeenten en bedrijven uit de regio Zuidoost Brabant nemen deel aan deze jaarlijkse kracht- en kennismeting. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Wedstrijd

In en rondom Helmond zijn zeven locaties geselecteerd waar een brand zo realistisch mogelijk in scène wordt gezet. Om voorkennis te voorkomen worden deze locaties vooraf niet aan de deelnemende ploegen bekend gemaakt. Iedere ploeg bestaat uit zes brandweerleden van brandweerkorpsen uit de regio. Zij starten bij Brandweerkazerne Brandevoort, waar zij een opdracht krijgen. Vervolgens rijden de ploegen naar de locaties.

Op 24 mei strijden zestig brandweerploegen om de eerste prijs

Publiek welkom

Publiek is op deze dag welkom op de kazerne om het komen en gaan van brandweerautos te bekijken. Ook is er de mogelijkheid om de brandweer aan het werk te zien. Belangstellenden kunnen zich tussen 8.30 uur en 15.00 uur melden bij Brandweerkazerne Brandevoort, Berenbroek 3, 5707 DB in Helmond.

Kwaliteitstest

Brandweervereniging Regio Eindhoven organiseert in samenwerking met brandweerkorpsen uit de regio Zuidoost Brabant twee kwaliteitstesten per jaar. In het voorjaar wordt de kwaliteitstest basisbrandweerzorg (gericht op brandbestrijding) gehouden en het najaar gaat het om de kwaliteitstest basisbrandweerzorg plus (gericht op alle werkzaamheden en hulpverlening). Brandweer Helmond is dit jaar gastheer voor de kwaliteitstest basisbrandweerzorg.

Doel

Met de kwaliteitstesten wil Brandweervereniging Regio Eindhoven het niveau van de brandweerzorg op peil houden en de contacten tussen brandweerkorpsen in de regio bevorderen.

Wisselbeker

De zestig deelnemende ploegen zullen verdeeld in zeven klassen strijden om de eerste plaats. De ploegen die de eerste en tweede plaats in hun klasse behalen zullen promoveren en de twee die als laatste eindigen zullen degraderen. De hoogste eer gaat naar de winnaar in klasse 1; deze ploeg krijgt de wisselbeker.