Gemeente Aa en Hunze


16-05-2008 Burgemeester en schoolkinderen lopen voor Playpump

Op zaterdag 24 mei a.s. vindt de Simon Vroemenloop plaats. Tijdens deze hardloopwedstrijd zal geld worden ingezameld voor een Playpump. Een Playpump is een simpele, duurzame waterpompvoorziening die de energie van spelende kinderen op een draaimolen gebruikt om schoon drinkwater uit de grond te pompen en op te slaan. Met één Playpump wordt genoeg schoon drinkwater voor een heel dorp (zo groot als Gieten) in Afrika gerealiseerd.

Burgemeester Eric van Oosterhout treedt tijdens de Simon Vroemenloop op als ambassadeur voor deze Playpump-actie. Hij zal zich net als de deelnemende schoolkinderen uit de gemeente, laten sponsoren om op die manier geld in te zamelen voor een Playpump.

Tijdens de Simon Vroemenloop zal er een kraampje op de Brink in Gieten komen te staan met meer informatie over de Playpump. Hier kan water worden gekocht en een donatie worden gedaan. De gehele opbrengst komt ten goede aan de Playpump. Het realiseren van één Playpump kost circa 9.000 euro. Uw bijdrage en steun worden zeer op prijs gesteld.

Voor meer informatie over de Playpump kunt u kijken op http://www.playpumps.org/

Heeft u vragen over Playpump? Dan kunt u ook contact opnemen met de organisatie via e-mail (Michiel Baert).

Een aantal schokkende feiten: Eén miljard mensen heeft geen toegang tot schoon drinkwater waardoor 60.000 mensen per dag overlijden. Gebrek aan schoon drinkwater veroorzaakt 80% van alle ziektes ter wereld. Nu lopen kinderen in Afrika gemiddeld 6 km per dag om vervuild drinkwater te verzamelen.

Playpump

Voorbeeld van een playpump in Afrika