Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Uden/Veghel strijdtoneel tandemkampioenschap

19/05/2008

Hengelo (Gld), 19 mei 2008
De nationale menwedstrijd in Uden/Veghel is komend weekend het strijdtoneel van het verenigingskampioenschap tandems. Zes tandemrijders, zowel pony's als paarden, binden de strijd met elkaar aan op het terrein nabij Mariaheide, gelegen aan de A50 tussen Uden en Veghel.

Uden/Veghel is voor de tweede opeenvolgende keer gastheer van het tandemkampioenschap. Naast de tandemrijders ontvangt de organisatie ook deelnemers in alle andere menrubrieken, zowel klasse 3 als 4. Voor de enkel-en vierspan paarden geldt Uden/Veghel als kwalificatiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen in deze disciplines, die dit jaar in respectievelijk het Poolse Jarantow en in Beesd worden verreden.

De wedstrijd gaat op zaterdag 24 mei om 08.30 uur van start met de dressuur, gevolgd door de vaardigheid. De eerste dag wordt afgesloten met een gezellig mennersbal in de feesttent op het hoofdterrein. Zondag 25 mei staat geheel in het teken van de marathon, waarin wordt uitgemaakt wie Nederland's beste tandemrijder is.

De klasse 4 menwedstrijd Uden/Veghel telt ook mee voor de nationale mencompetitie, opgeven kan via het wedstrijdsecretariaat ter plaatse.

Meer informatie:

www.menwedstrijd-uden-veghel.nl/