Gemeente Leidschendam-Voorburg


Huygens Muziekfestival 24 en 25 mei

19 mei 2008 - In het weekeinde van 24 en 25 mei 2008 vindt voor de tweede keer in Leidschendam-Voorburg het Huygens Muziekfestival plaats. Er zijn dan weer veel muziek- en kunstactiviteiten van hoge kwaliteit georganiseerd op prachtige 17e- en 18e-eeuwse Voorburgse locaties en in eeuwenoude parken. Het programma is dit jaar uitgebreid met twee gloednieuwe locaties en een park in Leidschendam. Op de website www.huygensmuziekfestival.nl is alle informatie over het programma, locaties en bereikbaarheid te vinden.

Leidraad van het festival is luisteren, kijken en meedoen voor jong en oud. Er kan weer veel muziek worden gemaakt op het Open Podium door goede amateur-musici. Kinderen kunnen musiceren, schilderen en knutselen in parken en bij de Kunstuitleen. Ook volwassenen kunnen meedoen met het uitproberen van een bijzondere Arabische druktechniek; alles onder vakkundige leiding van professionele kunstenaars.

Daarnaast komen, ook voor kinderen, de beste musici prachtige concerten geven: de pianist Paolo Giacometti, het Matangi Kwartet, de luitist Fred Jacobs, de Van Swieten Society, Laureaten van het Prinses Christina Concours in hun coole mobiele concertzaal de Classic Express, jazzbassist Hein van de Geyn, jazzzangeres Paulien van Schaik. Grapelli jazzviolist Tim Kliphuis met zijn Trio, het Eef van Breen/Walter Wolff Jazzkwintet, topstudenten jazz van het Kon. Conservatorium, de Afghaanse zanger Tamim Taban met zijn duo en de Turkse rapper Umit-C met DJ Serious.

Voor het eerst zal er in het festival een theaterperformance plaatsvinden, gespeeld door de jonge actrice Kristel Boekhorst, en hebben de beeldhouwers Richard Mens en Nathalie IJzerman speciaal (manshoge) werken gemaakt op het spirituele thema Engelen. Er zijn fiets- vaar en wandeltochten langs bijzondere plekken en architectuur en er kan ook heerlijk worden gepicknickt en gegeten. Het festival wordt in Leidschendam besloten met een Rap-battle Wedstrijd met jury en DJ en de uitreiking van de eerste Huygens Muziekfestival Award van 200,- aan de winnaar.

Alle informatie over reserveringen, kaartverkoop en aanmelden voor het Open Podium, Rap Battle Wedstrijd, workshops, fiets-, vaar- en wandeltochten is op de website en in het programma te vinden. Wilt u graag een programma ontvangen? Mail naar het festivalbureau: info@huygensmuziekfestival.nl of bel: 070-3860812.

De gemeente Leidschendam-Voorburg, fondsen, sponsors, alle medewerkende organisaties en stafleden heten u allen van harte welkom!