Gemeente Bussum

Kom naar de Open Dag van de Brandweer

De brandweer is op zoek naar vrijwilligers. Bussumse inwoners van 20-45 jaar hebben hierover deze week meer informatie ontvangen. Heb je interesse en/of wil je graag extra informatie? Kom dan naar de Open Dag op zaterdag 24 mei a.s. op de kazerne aan de Brinklaan.

Blijf jij cool als het heet wordt?
Ontdek op de Open Dag aan den lijve wat het werk van de brandweer inhoudt in de Coolbox. Door een klein luikje in een container betreed je de box. Binnen word je gestoord door felle lampen, rook, verwarrende beelden, sirenes, uitvallend licht, gegil en andere geluiden. Alleen als je cool blijft, lukt het je om binnen de gestelde tijd mèt het slachtoffer (een verzwaarde zak) de container te verlaten. Iedereen die de test succesvol doorstaat krijgt een t-shirt. En als je de smaak echt te pakken hebt, ligt er wellicht een mooie toekomst als brandweerman/vrouw voor je in het verschiet.

Het programma

10.00-10.15 Ontvangst met koffie of thee

10.15-11.30 Demonstaties

11.30-12.15 Informatiesessie in gesprek met vrijwilligers

12.15-12.30 Aanmelding voor vervolggesprek

Het middagprogramma is van 13.00 uur tot 15.30 uur en heeft dezelfde indeling en informatie.

Met een mail aan brandweer@bussum.nl kun je je aanmelden voor het ochtend- of middag-programma. Bellen kan ook: (035) 693 54 14. Ook je partner en/of kinderen zijn van harte welkom!