Gemeente Soest

Brandweer Soesterberg werft vrijwilligers

Datum: 19/05/2008

Uitbreiding dringend noodzakelijk

Voor de Brandweer Soesterberg is 2008 een bijzonder jaar. Het staat in het teken van het 85-jarig bestaan. In het kader daarvan worden dit jaar een aantal evenementen op touw gezet om de bevolking bij de brandweer te betrekken.

De brandweeractiviteiten op het Odijkplein op Koninginnedag 2008 en de Historische optocht op zaterdag 24 mei zijn daarvoor bedoeld, maar staan tevens in het teken van wervingsacties om het korps Soesterberg te versterken.

Om hulp in Soesterberg te kunnen blijven garanderen werft de brandweer in Soesterberg vrijwilligers.
Inwoners van Soesterberg tussen de 18 en 40 jaar krijgen komende week persoonlijk een brief waarin ze worden opgeroepen zich als vrijwilliger aan te melden.

De sterkte van het korps Soesterberg is de laatste jaren onder druk komen te staan. Het korps behoort uit 35 leden te bestaan. De huidige sterkte van het korps bedraagt 22 vrijwilligers en dat is te weinig. Het korps kan daarom nu elke versterking (voor overdag, en buiten kantooruren) gebruiken.

Ben je gezond, heb je een goede conditie en wil je worden opgeleid tot brandweerman of -vrouw?

En wil je je vrije tijd nuttig besteden?

Meld je dan aan voor één van de voorlichtingsbijeenkomsten in de brandweerkazerne aan de Koppenlaan 9 op woensdag 28 mei 2008 om 16.00 uur of 20.00 uur.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de brandweer, telefoon (035) 609 33 90 of mail naar brandweer@soest.nl. Aanmelden via onze website kan ook: www.brandweersoest.nl.

Het is ook mogelijk het aanmeldformulier te downloaden:
* Aanmeldformulier bijeenkomsten

.