Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer viert Dag van het Park

In het weekend van 24 en 25 mei viert Zoetermeer twee dagen feest. Op zaterdag is er een feestelijke dag in de Dorpsstraat in het kader van 1000 jaar Zoetermeer. Zondag 25 mei gaat het feest door met de Dag van het Park: een dag vol festiviteiten voor jong en oud.

Gratis spelletjesstrippenkaart

`Dichtbij de boer op' is het Zoetermeerse thema van de dag. Bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, georganiseerd door de gemeente en voor en door inwoners. De meeste festiviteiten vinden plaats in de parken bij De Balijhoeve en achter Het Buitenbeest, maar ook in het Seghweartpark, de Perengaarde en het Buytenpark is van alles georganiseerd door bewoners. Voor kinderen is er een speciale, gratis spelletjesstrippenkaart, waarmee ze een dag lang plezier beleven. Deze strippenkaart is van 12.00 tot 16.00 uur gratis af te halen bij de vlag van de Dag van het Park, bij stadsboerderij De Balijhoeve en stadsboerderij Het Buitenbeest.

Gevarieerd programma

De Dag van het Park heeft een gevarieerd programma, met voor elk wat wils. Naast spelletjes zijn er bijvoorbeeld ook workshops en voorstellingen van de verhalenvertellers van Zuster Anna, Waanzin Musical Productions en muziekvereniging Harpe Davids. De dag wordt afgesloten met een spannende roofvogelshow, om 15.15 uur in de poldertuinen van De Balijhoeve. Tijdens deze show wordt om 16.15 uur de nieuwe recreatiekaart `...Van Buytenpark tot Delftse Hout' gelanceerd door de bestuurders van de gemeenten Zoetermeer, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Staatsbosbeheer en de Provincie Zuid-Holland. Wethouder Frank Speel sluit de dag vervolgens af. Het volledige programma van de Dag van het Park staat op
www.zoetermeer.nl/dagvanhetpark.

Het is de derde achtereenvolgende keer dat Zoetermeer deelneemt aan de landelijke Dag van het Park. Voorgaande edities waren een groot succes. De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB en is bedoeld om bewoners kennis te laten maken met het park in hun directe woonomgeving.