Ingezonden persbericht


19 MEI 2008

Wandelen langs verborgen groen: za 24 mei 14 uur

Maar weinig mensen weten het verborgen groen in Rotterdam te vinden. Of dat daar bijzondere en zelfs eetbare planten bij zitten. Hoe zit dat met u? Leer Rotterdam van een andere kant kennen en schrijf u in voor de wandeltocht van komende zaterdag 24 mei, 14 uur. Dan leiden kunstenaar Gina Kranendonk en stadsecoloog Remko Andeweg u rond door het stadscentrum van Rotterdam langs 'verborgen groen'.

Welke planten groeien er in de Rotterdamse binnenstad? Kun je ze eten? Ruiken ze? Zijn ze bijzonder? Hoeveel soorten kun je vinden? Schrijf u in voor deze bijzondere stadswandeling via adventures@cbk.rotterdam.nl

Kosten: ¤7,50 per persoon.

Na deze zogenoemde 'planthunting' opent aanvullend om 16 uur in de kunstuitleen Come to my Place and I show you my Garden: een horticulturele show en tentoonstelling van Gina Kranendonk.

www.cbkrotterdam.nl.

Hirondelle / dooi vogeltje

Meer groen in Rotterdam is te vinden op het Weena. Eén dag na de laatste ijsheilige, Sophie die Böse die het goede weer aankondigt, verscheen daar afgelopen vrijdag een mansgroot zwaluwnest. Het hangt aan de Weenatoren, op 50 meter boven de grond.

Het nest is het decor van een theatervoorstelling van de Belgische acteur en theatermaker Benjamin Verdonck. Het duurt zeven dagen, van zonsopgang tot zonsondergang. Het kunstwerk is een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en het Toneelhuis Antwerpen.

De voorstelling Hirondelle / dooi vogeltje / the great swallow is opgebouwd uit zeven stadia, met elke dag een nieuw beeld, tot komende zaterdag 24 mei. Na één dag verscheen een man in het lege nest, die stro naar beneden ging gooien en floot.

Zondag was een ei gelegd, op straat, en bespiegelingen van de man in het nest staat in een dagboek op www.nest-rotterdam.nl.

Finissage Second Skin

De manifestatie Second Skin, over tatoeages en lichaamskunst, past in de traditie van het Centrum Beeldende Kunst om het snijvlak van beeldende kunst en visuele cultuur te onderzoeken. De ruimte Rechtsachter in de Kunstuitleen is voor deze gelegenheid veranderd in een klein boudoir waar tevens de film van Wink van Kempen draait over de Rotterdamse body art scene.

De manifestatie wordt komende zondag 25 mei afgesloten met een feestelijk low brow art programma, van 12-17u:


- pinstriping door: Lucky Lenn, Xtra-signs en Tattoo Moose


- live tatoeëren


- een fotoshoot met getatoeerde modellen die de nieuwe jaren veertig en vijftig kledinglijn van Lily Scarlet showen.


- sfeermuziek van Perennial Favorites


- Wink van Kempen interviewt diverse gasten.