Vereniging Milieudefensie

Tarika Sammy treedt op ter promotie van klimaatwetconcert 'Time's up, Thumbs up'

Muziek uit Madagascar live in Boudisque en op Klimaatconcert

Singer-songwritersduo Tarika Sammy geeft aanstaande zaterdag gratis optredens in platenzaak Boudisque in Utrecht. Tarika Sammy komt naar Boudisque ter promotie van het Klimaatwetconcert op 7 juni in Park Transwijk, eveneens in Utrecht. Daar treden ook De Dijk en Stevie Ann op. Dolf Jansen presenteert het programma. Kaarten voor het Klimaatwetconcert zijn te koop bij diverse voorverkoopadressen in Utrecht en online via www.klimaatwet.nu.

De gratis optredens in Boudisque van het duo uit Madagascar zijn op zaterdag 24 mei van 12.15-12.45 uur, 13.00-13.30 uur en 13.45-14.15 uur. Boudisque bevindt zich aan de Drieharingstraat 5-31 te Utrecht.

Het klimaatwetconcert 'Time's up, Thumbs up' vindt twee weken later plaats in Park Transwijk van 16:00 uur tot 22:15 uur, met op het programma naast Tarika Sammy ook Stevie Ann, Mundial on Tour Bands, en een spetterende afsluiting door De Dijk. Kaarten voor dit concert zijn in Utrecht te verkrijgen bij Boudisque, 't Hoogt, Milieucentrum Utrecht, Plato Utrecht, VVV Utrecht en Xango World Music Records. Meer informatie en links naar online voorverkoop zijn te vinden via www.klimaawet.nu.

Tarika Sammy
De twee neven, Sammy en Tiana, groeiden samen op in de hoofdstad van Madagascar, Antananarivo. Vanaf hun vierde zijn ze al intensief bezig met traditionele muziek. Inmiddels zijn de twee neven met hun ritmische klanken uitgegroeid tot het boegbeeld van het traditioneel Madagassische geluid. Op uitnodiging van Mundial Productions is Tarika Sammy vanaf 24 mei tot en met 13 juni op tournee in Nederland in het kader van Festival Mundial. Tijdens hun toernee doen ze onder meer Boudisque en het Klimaatwetconcert aan.

Klimaatwetcampagne Het klimaatwetconcert 'Time's up, Thumbs up' wordt georganiseerd ter ondersteuning van de invoering van een Klimaatwet in Nederland. Milieu- en ontwikkelingsorganisaties willen dat er een wet komt die ervoor zorgt dat de uitstoot van broeikasgassen in Nederland snel en flink omlaag gaat. Onder het motto 'Geen halve maatregelen, tijd voor een krachtige Klimaatwet!' begon dit voorjaar de campagne, op initiatief van Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Jongeren milieu Actief. Meer dan dertig organisaties ondersteunen de actie in het kader van de HIER klimaatcampagne. Op de website www.klimaatwet.nu kunnen burgers de oproep voor een Klimaatwet steunen en meer informatie vinden over de campagne en het concert van 7 juni aanstaande.