Royal Haskoning


Toekomstige schaakgrootmeesters in Nijmegen -
{125D5A53-0502-4196-8A4C-6FC065FC3EB5}

21-5-2008

Royal Haskoning organiseert voor de vijfde keer het NK Schoolschaken in samenwerking met de Koninklijke Schaakbond Nederland (KNSB) en Studentensport Nederland (SSN). Op 24 en 31 mei en 7 juni vinden in het kantoor van Royal Haskoning te Nijmegen de wedstrijden plaats.

Aan de voorrondes van het 51ste NK Schoolschaken deden maar liefst 10.000 leerlingen mee. Ruim 320 spelers in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar, wisten zich te plaatsen. Teams uit het hele land doen mee aan de kampioenschappen. Teams zijn onderverdeeld in drie categorieën; Voortgezet Onderwijs bovenbouw, Voortgezet Onderwijs onderbouw, Basisonderwijs. In iedere categorie strijden de jeugdigen om de titel.

Leo Visser, lid van de Raad van Bestuur van Royal Haskoning, plaatst zaterdag 24 mei de openingszet aan het bord van de titelverdedigers, waarna het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken officieel van start gaat. Aansluitend aan de finaledag op 7 juni reikt burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf om 17.30 uur (mede) de prijzen uit. Vervolgens zal er nog een sluitingsceremonie plaatsvinden.

Tijdens de kampioenschappen stelt Royal Haskoning haar kantoor aan de Barbarossastraat ter beschikking. Het advies-, ingenieurs en architectenbureau wil de schakende jeugd een podium bieden haar talenten te ontwikkelen en wellicht als grootmeester in de toekomst weer te mogen begroeten tijdens de Chess Challenge voor Universiteiten en Hogescholen.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen