Gemeente Veenendaal


Provinciale brandweerwedstrijden in Veenendaal

Op zaterdag 24 mei worden in Veenendaal de provinciale brandweerwedstrijden gehouden. Deze wedstrijden worden georganiseerd in het kader van het 75-jarig jubileum van de Veenendaalse brandweer.

Aanstaande zaterdag strijden negen ploegen bij de TS-HD baan om een plekje bij de eerste twee, wat recht geeft op deelname aan de gewestelijke wedstrijden in Elst (Gelderland) op zaterdag 7 juni. Bij de TS-HD baan wordt een tankautospuit met hoge druk gebruikt. De baan staat geheel in het teken van brandbestrijding. Bij de 112-baan spelen tien ploegen om de hoogste eer. Het scenario in de klasse 112 kan bestaan uit verschillende elementen, zoals brand, hulpverlening, gevaarlijke stoffen of een combinatie van deze elementen. De eerste drie ploegen gaan door naar de gewestelijke wedstrijden in Denekamp en Lemmer.

Deelnemers aan de TS-HD baan zijn onder meer: Soesterberg, Amerongen, Achterberg en Bilthoven. Aan de 112-baan nemen onder andere deel: Leersum, Den Dolder, Bunnik, Cothen en Eemnes.

De locatie van de wedstrijdbanen blijft geheim om ploegen geen voorinformatie te geven, maar publiek kan hierover informatie krijgen bij de brandweerkazerne. Vanaf 8.00 uur starten beide wedstrijdbanen, om 16.30 uur spelen de laatste ploegen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking in de brandweerkazerne aan de Industrielaan.