Gemeente Purmerend

Sprookjesfeest in Leeghwaterbad

19 mei 2008

Kinderen tot en met acht jaar - onder begeleiding van een volwassene in zwemkleding - kunnen zich binnenkort verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur vermaken in het Leeghwaterbad. Het recreatiebad van het zwembad verkeert zaterdag 24 mei in een sprookjesachtige sfeer. De medewerk(st)ers zijn verkleed als sprookjesfiguren. Tijdens de polonaise kiezen de koning en zijn broer de leukst geklede kinderen. Het sprookjesfeest met waterplezier begint om 16.00 uur.

Het Leeghwaterbad verwacht veel heksen, tovenaars, prinsen, ridders, prinsessen, piraten en andere sprookjesfiguren. Tijdens het sprookjesfeest zijn er spelletjes op de kant en in het water. Sprookjesmuziek verhoogt de pret en zorgt voor een bijzondere disco. De kinderen ervaren zwemmend en spelend het sprookjesachtige waterplezier. Oudere broertjes en zusjes zijn van harte welkom het sprookjesfeest - verkleed of niet - bij te wonen.

De als sprookjesfiguren geklede medewerk(st)ers toveren een bijzondere sprookjessfeer en vermaken de kinderen vanaf 16.30 uur met Kidsfun. Voor de polonaise om 17.15 uur start krijgen de kinderen die durven gratis afschuwelijk lekkere heksendrank te drinken. Schminken is vanwege de vervuiling van het water niet toegestaan.

De toegang tot het sprookjesfeest van 16.00 uur tot 18.00 uur kost EUR 4,80, de voorverkoop start maandag 19 mei. Toegang is niet mogelijk met zwemleskaart of meerbadenkaart. Het recreatiebad is zaterdag 24 mei vanaf 15.00 uur gesloten en gaat voor het sprookjesfeest open vanaf kwart voor vier.
In 2007 waren er bijna tweehonderd in sprookjes geĂŻnteresseerde jonge Purmerenders dapper genoeg in het Leeghwaterbad te komen.