Gemeente Leeuwarden

DOEN! Bewonersdag 24 mei

Leeuwarden - MeeDOEN! SamenDOEN! ZelfDOEN! Met deze woorden zijn de bewoners van de DOEN!-wijken afgelopen anderhalf jaar uitgenodigd mee te doen aan het project DOEN!. Inmiddels zijn ruim 70 projecten met succes uitgevoerd. Dat kon alleen dankzij inzet van de bewoners van de DOEN!-wijken. Daarom zijn alle bewoners van deze wijken uitgenodigd voor de DOEN! Bewonersdag op zaterdag 24 mei in en rond sporthal en zwembad 't Kalverdijkje. Rond 12.15 uur opent wethouder Roel Sluiter deze feestdag.

Feestdag voor jong en oud

Het belooft een spectaculaire dag te worden met een net zo'n uitdagend en sportief programma. Gedurende de dag kunnen de aanwezigen meedoen aan diverse DOE-activiteiten en workshops. Ook het zwembad is gratis toegankelijk. Bovendien maken bewoners kans op het winnen van een van de vier helikoptervluchten!

Op het presentatieplein zijn foto-impressies te zijn van alle DOEN!-projecten. Verder zijn er optredens van onder andere Remon de Jong en JoBasto. Ook het talent uit de wijk laat zijn kunsten zien. En niemand minder dan Thomas Berge verzorgt de afsluiting van de dag. Vanuit de diverse DOEN!-wijken rijden pendelbusjes naar 't Kalverdijkje.

DOEN!-project

DOEN! is een project van de gemeente Leeuwarden met als doel extra impulsen te geven aan de leefbaarheid van de wijken Tjerk Hiddes/ Cambuursterhoek, Heechterp/Schieringen, de vier buurten van de Vlietzone, de Schepenbuurt en de Wielenpôlle. Binnen het project staan de wensen van buurtbewoners centraal. Zij hebben alle verbeterplannen ingediend, ontwikkeld en waar mogelijk mede uitgevoerd.

Uw redactie is van harte uitgenodigd om bij de DOEN! Bewonersdag op zaterdag 24 mei in 't Kalverdijkje 77a aanwezig te zijn. Het programma gaat om 12.00 uur van start en duurt de gehele middag. Kijk voor het complete programma op www.doenleeuwarden.nl.

Bel voor meer informatie met persvoorlichting van de gemeente Leeuwarden, via telefoonnummer 058 ­ 233 40 02.