Gemeente Assen


Lokale en internationale krachtpatsers tijdens Highlandgames

22 mei 2008

Tijdens de Highland games op zaterdag 24 mei strijden acht teams uit Assen met elkaar voor de titel 'sterkste Team van Assen'. Naast de Assenaren komen ook 22 mannen en vrouwen uit heel Nederland, België en Duitsland naar Assen om het tegen elkaar op te nemen. Het gaat om professionele sporters die in een landelijke competitie uitmaken wie het beste is in sporten als steen gooien en paal werpen. De wedstrijden zijn onderdeel van de Highland games.

De Highlandgames is de derde wedstrijd in een reeks van 14 wedstrijden in heel Nederland. Met de onderdelen hamerslingeren, gewicht gooien, steen stoten en boomstam werpen laten de mannen en vrouwen zien wie het beste kracht met techniek weet te combineren. Om 12.00 uur geeft wethouder sport, Jaap Kuin, het startschot voor de wedstrijden. De Highland games duren tot 17.00 uur en vinden plaats bij de Baggelhuizerplas.

Wout Zijlstra, Nederlands sterkste man, is erbij om de krachtsporters te begeleiden. Hij is samen met Sportbuurtwerk van de gemeente Assen de organisator van deze wedstrijd.