Gemeente Venlo


Fakkeltocht bij opening pelgrimsweg Arnold Janssen

23-5-2008

Ter gelegenheid van de opening van de Arnold Janssenpelgrimsweg organiseert de Arnold Janssen Solidaritätsstiftung Goch op zaterdag 24 mei een fakkeltocht van 25 tot 30 atleten uit Goch. Ze lopen een deel van de Arnold Janssenweg, een pelgrimsweg van Goch naar Steyl. Dit is een nieuwe fiets- en wandelweg waarop de sporen van de heilige Arnold Janssen aan de Neder-Rijn ontdekt kunnen worden.

Arnold Janssen is de stichter van Kloosterdorp Steyl. In zijn geboortestad Goch vinden momenteel de derde Internationale Gocher Gespräche van de Arnold Janssen Solidaritätsstiftung Goch plaats, die een mooie gelegenheid vormen om de Arnold Janssenweg officieel te openen.
De fakkeltocht begint 's avonds om half tien in Goch met een traject van tien kilometer. Hierna worden de deelnemers per bus vervoerd naar Venlo. Tegen elf uur lopen ze dan vanaf Genooi langs de Maas over de Arnold Janssenweg naar Steyl.
De volledige Arnold Janssenweg is een traject van 55 kilometer tussen het bedevaartsoord Goch en het kloosterdorp Steyl. De route is opgedeeld in vijf etappes, waarvan ook die in Goch en Venlo deel uit maken. De Arnold Janssenweg leidt bezoekers langs tal van culturele en heilige bezienswaardigheden en is daarmee een ideale manier om deze mooie plekken en het prachtige landschap in onze grensregio te ontdekken.