TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 23-05-2008

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 24 mei
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED OVER RESULTATEN KABINETSBELEID

René Paas, voorzitter van de vakcentrale CNV; Micha de Winter, hoogleraar pedagogiek en sociaal-geograaf Nathan Rozema zijn deze week te gast bij Margriet Vroomans en Kees Boonman in TROS KAMERBREED. Zij laten hun licht schijnen over de resultaten van het kabinetsbeleid. De Tweede Kamer deed dat eerder deze week tijdens Verantwoordingsdag.

Vanzelfsprekend volgt René Paas als vakbondsman minister Donner en zijn beleid op het terrein van sociale zaken en werkgelegenheid op de voet. Is Paas nog steeds zo enthousiast als bij de samenstelling van de coalitie en de presentatie van het regeerakkoord? Of heeft de heikele kwestie over het ontslagrecht roet in het eten gegooid? En binnenkort komt de commissie-Bakker met een advies over verhoging van de arbeidsparticipatie. Deze week lekte uit dat de commissie vindt dat de duur van de WW-uitkering kan worden verkort. Wat vindt Paas daarvan en zal dat de oplossing zijn voor de ruzie tussen CDA en PvdA over het ontslagrecht?

Micha de Winter praat over het nieuwe ministerie van Jeugd en Gezin van minister Rouvoet. Dit ministerie houdt zich onder andere bezig met de aanpak van probleemjongeren en het tegengaan van kindermishandeling. Vraag is of jongeren baat hebben bij een speciaal ministerie en of Rouvoet al iets bereikt heeft. Ook wordt gesproken over waar de verantwoordelijkheid voor onze jeugd ligt; wat is de rol van ouders, buren, scholen en de overheid?

Nathan Rozema analyseerde de plannen van de gemeentes waarin de veertig probleemwijken liggen. Rozema houdt het beleid van minister Vogelaar tegen het licht. Is hij net zo kritisch als de oppositiepartijen in de Tweede Kamer die vinden dat het te langzaam gaat met de verbetering van de wijken? Rozema legt in TROS KAMERBREED uit wat het belang is van ondernemerschap bij de aanpak van de probleemwijken.

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl