Gemeente Helden

Informatie Dag van de Toekomst PROGRAMMA 24 MEI 2008
11.00 uur: opening
11.15 uur: debat
11.30 uur: Arno Janssen
12.10 uur: debat
12.30 uur: Giel Schijven 13.05 uur: Merel
13.35 uur: Brigit
14.05 uur: debat
14.20 uur: Big Benny
15.00 uur: afsluiting

De gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel gaan fuseren. Op 1 januari 2010 gaan zij samen in een nieuwe gemeente met de werknaam Peel en Maas. Om richting te geven aan deze ontwikkeling werken de gemeenten aan een strategische toekomstvisie. Iedereen die mee wil bouwen aan de toekomst, wordt uitgenodigd om mee te denken.

Piketpalen geslagen

In de afgelopen maanden hebben de gemeenteraden van de vier gemeenten de piketpalen voor de ontwikkeling van de nieuwe gemeente uitgezet. De nieuwe gemeente is krachtig en ambitieus en wil zich inzetten voor:


- een stevige, herkenbare rol in de regio Venlo;


- behoud van de leefbaarheid en identiteit van de kernen;


- benutten van de kracht van de lokale gemeenschappen;


- doorontwikkelen van midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector, vooral door middel van innovaties;


- versterken van toerisme en recreatie;


- duurzame ontwikkeling, zoveel mogelijk in lijn met de vriendelijke sfeer van de dorpen en het land.

De grote lijnen zijn daarmee uitgezet. Graag willen de vier gemeenteraden met inwoners, ondernemers, vrijwilligers, jongeren en professionals hierover van gedachten wisselen.

Iedereen kan reageren

Om iedereen de kans te geven zijn of haar mening te geven, is er een enquête gelanceerd op internet, getiteld Tien vragen over de toekomst van Peel en Maas. Deze vragen gaan over de centrale themas van de toekomstvisie. Alle bewoners kunnen via deze weg laten weten hoe zij tegen de toekomst van de nieuwe gemeente aankijken. De internet enquête is bereikbaar op http://bmc.monito.net/peel_en_maas of via de gemeentelijke website. Onder de inzenders worden drie boekenbonnen van 25 Euro verloot.

16-5-2008 16:17