Gemeente Dongen


Zaterdag 24 mei in Dongen

Zaterdag 24 mei staat het Looiersplein in Dongen in het teken van recreatie, toerisme en culinair genieten. Onder het genot van een hapje, drankje, presentaties en live muziek van salsaband The Rocky Show en het Muziekinstituut Dongen-Rijen kunt u ervaren hoe verrassend Dongen is. Zon 25 ondernemers, organisaties en vrijwilligers laten van 15.00 tot 20.00 uur zien wat zij u en bezoekers aan de gemeente kunnen bieden tijdens een dagje uit. Ook de winkels op het Looiersplein zijn die dag tot 20.00 uur open.

De markt gaat van start met een officiële opening door Joop Velthoven, wethouder Recreatie en Toerisme. Hij zet om 15.15 uur een ondernemer in het zonnetje die een nieuw product heeft ontwikkeld. Bij de stand van de gemeente kunt u overigens de hele dag ideeën op het gebied van recreatie en toerisme aandragen. Ook zijn er stembiljetten verkrijgbaar voor het nomineren van de beste standhouder. Daarmee maakt u kans op een leuke prijs, aangereikt door de ondernemers van het Looiersplein. Bij de gemeentestand zijn verder de consumptiebonnen te koop, waarmee u drankjes en hapjes bij de horeca-deelnemers kunt nuttigen. Zij zullen u verrassen met heerlijke gerechten, ter plekke bereid met verse streekproducten.

Programma
De hele dag door zijn er demonstraties bij de stands. Peter Verharen (u weet wel van toneelvereniging Kunst naar Kracht) maakt u als een echte Dr. Livingstone wegwijs op de markt. Het Muziekinstituut Dongen-Rijen zorgt doorlopend voor live muziek met om 15.30 uur het eerste jaars ensemble, om 15.45 uur de popgroep en om 16.15 uur de slagwerkgroep. Om 18.00 uur staat een spetterend optreden op het programma van salsa-band The Rocky Show.

Kinderen
Uiteraard is ook aan de kleintjes gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld worden geschminkt en samen met hun ouders een ritje maken met Lijn 11. Die rijdt s middags naar de IJzertijdboerderij en verzorgt s avonds nog enkele ritjes in het centrum. Recht tegenover t Geusje vindt u de bushalte. Ook verzorgt manege Roosenheuvel ritjes met de Jan Plezier naar de manege aan de Procureurweg. En Sjorsje, de pony, rijdt rondjes bij de markt. Tot slot is voor de kleintjes om 19.00 uur een ballonnenwedstrijd. U raadt het al de eigenaar van de ballon die het verst komt valt in de prijzen. Kaartjes voor de ballonnenwedstrijd kunt u ophalen bij de gemeentestand.

Winkels
Vrijwel alle winkels op het Looiersplein zijn op 24 mei tot 20.00 uur open. Zo heeft Fascino Kappers een leuke aanbieding waarbij je je haar en make up tegen een zacht prijsje kunt laten bijwerken.

Goed doel
Diverse deelnemers aan de markt hebben afgesproken dat zij 25% van de opbrengst afstaan aan het goede doel. Dat is in dit geval KiKa (Kinderen Kankervrij).

De deelnemers aan de markt zijn:

- Dongha museum/VVV

- De wandelgidsen

- De IJzertijdboerderij

- Kinderspeelboerderij Pukkemuk

- t Donckhuys (De Cammeleur)

- Rozenkwekerij Millefleurs

- Dongen Fietsverhuur

- Horeca Dongen

- Zwembad De Vennen

- Lijn 11

- t Karrewiel

- ZLTO met de prijswinnende Amerkeuken

- SED

- De Bourgondiër

- Restaurant MeLs

- t Veurhuis

- GOOS! Evenementen Organisatie

- Mariëlle Broeders Massagetherapie

- Manege en Dressuurstal Roosenheuvel

- Dongen Promotion

- Muziekschool Dongen-Rijen

- Smitsound (verzorgt het geluid)

- De winkeliers op het Looiersplein

- Peter Verharen (als ludieke omroeper)

- De gemeente Dongen