Gemeente Zandvoort


Amfibievoertuig rijdt Week van de Zee in

Op 24 mei opent W. Tates, wethouder Toerisme en Economie, de Week van de Zee. De week waarin de Nederlandse kustgemeenten bruisen van de activiteiten. Dit jaar is het thema: Op volle kracht vooruit! Wethouder Tates geeft om 12.00 uur op het Badhuisplein het startsein voor de Zandvoortse invulling van dit landelijk promotiethema. De Week van de Zee is van 24 t/m 31 mei 2008.

DUKWeek van de Zee
Speciaal voor Week van de Zee zal Victor Bol zijn amfibievoertuig voor het eerst presenteren op het strand voor de Rotonde. Eens kijken of hij samen met de medeorganisatoren op volle kracht vooruit het ruime sop inrijdt met de DUKW - het door General Motors ontworpen en gebouwde water-landvoertuig, dat massaal is ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog. U ziet het voertuig hier rechts op de foto.

Dubbel feest
De start van de Week van de Zee laat meteen zien dat de organisatoren de handen uit de mouwen hebben gestoken om bezoekers en inwoners een leuk afwisselend programma te bieden, waaraan vele Zandvoortse organisaties een bijdrage leveren. Net als voorafgaande jaren overigens, toen Zandvoort eveneens geheel op eigen kracht er in slaagde, de Week van de Zee tot in de puntjes te verzorgen. Dit jaar start de week extra feestelijk, want de gemeente opent om 10.30 uur de gloednieuwe muziektent op het Raadhuisplein.

Bijdragen
24 mei is een drukke dag, vol met demonstraties op het gebied van professionele en vrijwillige hulpdiensten. In actie te zien zijn: de brandweer, de politie met demo-arrestaties, de Zandvoortse EHBO, de KNRM, de reddingsbrigade enz. enz. Het Juttersmuseum is prominent aanwezig met allerlei activiteiten voor jong en oud. Bij Hotel Hoogland kunt u een kopje koffie of thee krijgen voor de prijs van een schelp! Er zal een Taoïstische Tai Chi- demonstratie/workshop worden gehouden ter hoogte van Strandpaviljoen Club Maritime. U kunt gratis een powerwalk meedoen vanuit sportcentrum Kenamju. Dit jaar is er voor het eerst een workshop golfsurfen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op onze website onder Week van de Zee/overzicht programma van dag tot dag.

Ga naar: 'Activiteitenprogramma Week van de Zee' http://www.zandvoort.nl/website/webgen.nsf/pages/D18E7D4BE7A59032C1257442002D5E1D?