Ingezonden persbericht


Persbericht

Winnares Win Je Eigen Foundation bezoekt Afrika

Amsterdam, 21 mei 2008
Nora van der Steeg (20) vertrekt op 24 mei als winnares van Win Je Eigen Foundation naar Zuid-Afrika. Daar maakt zij kennis met de werkwijze van AMREF Flying Doctors door verschillende projecten te bezoeken. Een van deze projecten is Masisukume! (Sta op en onderneem actie!). In dit project wordt gewerkt aan het versterken van de rechten van de vrouw. Nora blijft een week in Zuid-Afrika. Haar ervaringen zijn iedere dag te volgen op www.winjeeigenfoundation.nl

Nora van der Steeg won met haar video-inzending 'Samen kunnen wij het maken'. Honderden voorkeurstemmen op www.winjeeigenfoundation.nl en de mening van een vakjury, met onder andere Filemon Wesselink, gaven haar de overwinning. Win Je Eigen Foundation is een jaarlijkse wedstrijd voor jongeren van 17 tot 26 jaar, georganiseerd door CJP en TakeCareNow! van Agis Zorgverzekeringen.

Nora heeft ervoor gekozen om de 10.000 euro aan het project 'Flying Doctors' in Kenia te doneren. Door het terugkerende geweld, ontstaan na de Keniaanse verkiezingen, vinden de organisatoren het niet verantwoord om het werkbezoek daar te laten plaatsvinden. Daarom zal Nora nu naar Zuid-Afika reizen. Tijdens haar reis naar Zuid-Afrika zal zij, door een bezoek aan drie verschillende projecten, kennismaken met de brede werkwijze van AMREF.

De jonge winnares kijkt erg uit naar haar reis naar Afrika: "Ik vind het heel spannend om te gaan kijken in Afrika. Het lijkt me een zeer leerzame ervaring waar ik mijn hele leven op zal terug kijken." De ervaringen van Nora zijn iedere dag te volgen op winjeeigenfoundation.nl door middel van filmpjes, foto's en blogs. Ook krijgen bezoekers van de site de kans om hun persoonlijke Afrika-ervaringen of ideeën uit te wisselen met elkaar en met Nora.

CJP (Cultureel Jongeren Paspoort, met 300.000 leden in Nederland) en TakeCareNow!, het jongerenlabel van Agis Zorgverzekeringen, zijn organisaties zonder winstoogmerk. Met de wedstrijd Win Je Eigen Foundation stimuleren zij jongeren om na te denken over ontwikkelingssamenwerking, goede doelen, cultuur en zorg.

AMREF is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, in 1957 in Kenia opgericht als 'Flying Doctors'. De organisatie heeft als doel de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede.

Informatie over de wedstrijd: www.winjeeigenfoundation.nl.
---