Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 mei 2008

De Zoete Inval: debat tijdens Festival a/d Werf

Vier avonden lang staat tijdens Festival a/d Werf het ontmoetingshuis De Zoete Inval, op de Utrechtse Mariaplaats in het teken van debat. In samenwerking met debatcentrum TUMULT zijn iedere avond diverse sprekers uitgenodigd die de confrontatie met elkaar aangaan. De voix des abeilles - de stem van de bijen - voedt de discussie met scherpe opmerkingen en geeft elke avond een onverwachte wending.

Verschillende onderwerpen komen aan bod gedurende de debatten. In aansluiting op het stuk Niemandsland van Dries Verhoeven gaan op zaterdag 24 mei Rachida Azough van Kosmopolis en Ehsan Jami, oprichter Comité Ex-Moslims, met elkaar in discussie over hoe we omgaan met sociale diversiteit. Kiezen we voor de confrontatie of een andere toon? En helpt een 'dialoog bom' om het gesprek weer op gezamenlijke onderwerpen te brengen?

Op maandag 26 mei wordt gesproken over de natuurlijke diversiteit van de steden. Olivier Darné zette voor Festival a/d Werf zijn bijen uit in Utrecht. Niet de meest logische plek misschien. Maar steden herbergen niet alleen meer menselijke, maar ook meer natuurlijke diversiteiten. In hoeverre is de stad op weg om de enige menselijke biotoop te worden? Die vraag beantwoordt onder andere oud-voorzitter van Groen Links Herman Meijer.

Vervolgens staat op woensdag 28 mei de Utrechte wijk Abstede centraal. Wat voor invloed heeft stadsuitbreiding op de voedselproductie en het groene karakter van Abstede? De debatreeks wordt afgesloten op vrijdag 30 mei. De Slow Food beweging zet vraagtekens bij onze gehaaste samenleving. We moeten zorgvuldiger omgaan met onze voedselproductie, maar kunnen alle monden dan nog wel gevoed worden?

Programma

Zaterdag 24 mei - Samen een toontje lager
Met Rachida Azough, creatief directeur Kosmopolis en Ehsan Jami, oprichter Comité Ex-Moslims. Voorzitter is Marjan Slob, filosofe.

Maandag 26 mei - Natuur tussen het asfalt

Met o.a. Herman Meijer, oud-voorzitter Groen Links, initiatiefnemer www.degrotestad.nl, en Roel During. Landschapsbeheer Wageningen University and Research Voorzitter is Martine Kruider, journaliste.

Woensdag 28 mei - Abstede: extreme make-over

Met: Jack Groen, voorzitter Stichting De Minstroom Erven en Like Bijlsma, Ruimtelijk Plan Bureau. Voorzitter is Martine Kruider, journaliste.

Vrijdag 30 mei - Lekker en langzaam

Met o.a.: Jan Wolf, voorzitter Slow Food Nederland. Voorzitter is Martine Kruider, journaliste.

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: De Zoete Inval, Mariaplaats, Utrecht

Entree debat: gratis

Meer informatie: www.festivalaandewerf.nl / www.tumultdebat.nl

Festival a/d Werf vindt plaats van 22 t/m 31 mei 2008.
- einde persbericht -
Meer informatie: Limke Kwakkel limke.kwakkel@huisaandewerf.nl of 030 2315844 of Marieke Verhoeven mariekeverhoeven@tumultdebat.nl of 030 2332430


---- --