Ingezonden persbericht


Persbericht 22 mei 2008

Operapremière in ZaterdagMatinee op Radio 4

A Flowering Tree van John Adams zaterdag voor het eerst in Nederland

De opera A Flowering Tree van de Amerikaanse componist John Adams beleeft zijn Nederlandse première in de ZaterdagMatinee op 24 mei. Adams dirigeert zijn eigen compositie, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. De opera is vanaf 14.15 uur rechtstreeks vanuit het Amsterdamse Concertgebouw te beluisteren op Radio 4.

ZaterdagMatinee 24 mei van 14.15 tot 17.00 uur

De Amerikaanse componist John Adams dirigeert zelf de Nederlandse première van A Flowering Tree, zijn opera in twee akten geïnspireerd op Mozart s Zauberflöte. Het verhaal stamt uit Zuid India en is ruim 2000 jaar oud, maar de thema s blijven actueel: liefde en jaloezie, armoede en rijkdom, bescheidenheid en agressie. Jessica Rivera (sopraan), Russell Thomas (tenor) en Eric Owens (bas) soleren in deze opera. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam op Radio 4. (TROS, NPS, AVRO)

Zondagochtendconcert 25 mei van 11.00 tot 12.00 uur

Sergey Khachatryan won in 2005 het Belgische Koningin Elisabeth Concours. Nu is deze Armeense violist terug in de lage landen en soleert hij in het vioolconcert van Jean Sibelius. Daarnaast speelt de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen de suite Romeo en Julia van Sergej Prokofjev, onder leiding van Jaap van Zweden. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam op Radio 4. (AVRO)

Voor meer informatie over programma s en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl