Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 24-05-2008

Motorrijder gewond bij ongeval

VALTHE Vrijdagmiddag is een 47-jarige motorrijder uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval op de Weerdingerweg. Hij reed in de richting Emmen en botste tegen een tegemoetkomende auto die linksaf sloeg. De bestuurder van deze auto, een 60-jarige man uit Tolbert, had de motorrijder niet gezien. De motorrijder brak zijn pols en werd naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-138936)

Vrouwen aangehouden na diefstal kleding

EMMEN Vrijdagmiddag heeft de politie twee vrouwen aangehouden nadat ze in het centrum kleding hadden gestolen van een buitenrek bij een kledingzaak. De twee, een 26-jarige vrouw uit Emmen en een 24-jarige uit Schoonebeek, hadden in de Notaris Oostingstraat kleding van een rek gepakt en waren daarmee weggelopen. Winkelpersoneel gaf het signalement door aan de politie. Na een zoekactie werden de twee in de Hoofdstraat aangetroffen. Ze bleken zich in een andere winkel al te hebben omgekleed, ze werden echter toch herkend. Beide zijn ingesloten voor een verder onderzoek. Bij de insluiting bleek dat een van hen een zakje met vermoedelijk cocaïne bij zich had. (08-138944)

Met alcohol achter het stuur

EMMEN Vrijdagavond reed een 36-jarige man uit Emmen in zijn auto over de N34. Agenten zagen dat hij slingerde en gaven een stopteken. Bij de controle die volgde bleek dat de man ongeveer 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-138994)

Man aangehouden na vernielingen bij café

HOOGEVEEN Vrijdagnacht heeft de politie een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij had bij een café in de Grote Kerkstraat enkele tafels opgepakt en kapot gegooid. Daarna ging hij er vandoor. Even later is hij aangehouden. Daarbij verzette hij Zich hevig waarna er uiteindelijk pepperspray aan te pas moest komen. De verdachte is ingesloten en zal zaterdag, als alle alcohol is uitgewerkt, worden verhoord. Daarnaast kan hij een rekening vanwege de vernielde tafels tegemoet zien. (08-139049)

Man aangehouden na wisseltruc met vals geld

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 22-jarige man uit Diemen aangehouden. Hij probeerde bij meerdere supermarkten in Assen een vals bankbiljet van honderd Euro te wisselen. Supermarkten aan de Vestesingel en Kleuvenstee waarschuwden de politie, waarna even later van een derde supermarkt aan de Triade de melding kwam dat op dat moment iemand probeerde een vals honderdje te wisselen. Agenten waren snel ter plekke en hebben deze verdachte aangehouden. Intussen bleek dat de wisseltruc bij supermarkten aan de Kleuvenstee en de Bremstraat wel was gelukt. Bij de overige supermarkten werkte de controle op valse bankbiljetten wel en was men alert. De aangehouden verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-138926)

Politie start hulpverlening voor gestoorde vrouw

EMMEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat een vrouw in de Hoofdstraat op straat stond te schreeuwen. Agenten troffen de 44-jarige vrouw uit Emmen, hier in verwarde toestand aan. Ze is meegenomen naar het bureau, waar de crisisdienst van de GGZ is ingeschakeld. (08-138846)

Politie houdt verkeerstoezicht

Vrijdagmorgen tussen 7.00 en 12.00 uur heeft de politie op de rijks- en provinciale doorgaande wegen, waaronder de A28, N33 en N34, verkeerstoezicht gehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van zowel opvallende als onopvallende surveillanceautos en motoren. Op deze wegen is vooral gesurveilleerd op de plekken waar in het verleden verkeersslachtoffers zijn gevallen. Bij de controle zijn twintig politiemedewerkers ingezet. Er zijn 34 bestuurders bekeurd, vooral voor rijgedrag zoals bumperkleven, keren op de autoweg en verkeerd invoegen. Daarnaast zijn bekeuringen uitgedeeld voor snelheid, geen gordel en telefoneren tijdens het rijden.

Politie grijpt in bij demonstratie bij circus

EMMEN Vrijdagmiddag deelden dierenactivisten flyers uit aan bezoekers van het circus aan de Van Schaikweg. Dat deden ze op het circusterrein zelf, waardoor een conflict dreigde met het circuspersoneel. Na bemiddeling van de politie is afgesproken dat er geen flyers op het circusterrein meer worden uitgedeeld, maar daarbuiten. Daarna keerde de rust weer, nadat ook de diverse media waren vertrokken. (08-138951)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met 0592 451280.