Politie Gelderland-Zuid

Vast na zakkenrollerij

Nijmegen, 24-05-2008 o Bikers van het politieteam Stadscentrum in Nijmegen hebben vrijdagavond een 29-jarige man uit Beuningen aangehouden op verdenking van diefstal. Onderzocht wordt of de man die avond in meerdere horecagelegenheden tasjes en jassen van heeft weggenomen.

Gisteravond werd de verdachte in een horecagelegenheid aan de In de Betouwstraat herkend als degene die eerder die avond elders een tas had weggenomen. Hierop werd de politie gebeld.
Bij de komst van de agenten verliet de verdachte net het café. Terwijl de politiemensen de verdachte aanspraken kwam een vrouw naar buiten lopen die de verdachte aanriep. Hij zou het café verlaten hebben met haar tas. De man is hierop aangehouden met verschillende eigendommen in zijn bezit.

Bij het betreden van het politiebureau herkenden enkele vrouwen de aangehouden verdachte als degene die eerder die avond hun jassen had weggenomen. Van hen beiden is ook een aangifte opgenomen.

Aangifte doen

Op dit moment zijn in dit onderzoek vier gedupeerden van zakkenrollerij bekend bij de politie. De recherche onderzoekt de zaken en sluit niet uit dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van de werkwijze van deze verdachte.

Het doen van aangifte van zakkenrollerij (diefstal) is mogelijk via internet. Kijk op deze site onder Aangifte doen. Op het politiebureau een aangifte doen kan natuurlijk ook. (01)