Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen beroving

Tiel, 24-05-2008 o Donderdagmiddag rond 13.10 uur werd een 27-jarige Tielse vrouw op een parkeerplaats aan de Anna Henrixlaan beroofd door een onbekende jongeman. De dader mishandelde daarbij het slachtoffer. Twee andere jongens hoorden waarschijnlijk bij deze dader. De politie zoekt getuigen van deze diefstal met geweld.

Het slachtoffer parkeerde die middag haar champagnekleurige personenauto aan de kant van de Simon van Haarlemstraat geparkeerd bij de supermarkt. De vrouw kwam met haar boodschappentas bij de auto terug en realiseerde zich dat ze haar mobieltje was verloren. Hierop liet ze de boodschappentas staan om binnen het mobieltje te zoeken. Na een kort bezoek werd de vrouw op weg naar haar auto aangesproken door een onbekend gebleven vrouw. Deze bleek het telefoontje gevonden te hebben. Hierop liep het slachtoffer weer terug naar haar auto met het mobieltje.

Op het moment dat zij de boodschappentas in de auto wilde tillen, kreeg de vrouw zonder aanleiding een klap in haar gezicht. Een onbekende jongeman die naast haar haalde vervolgens nog eens uit naar haar ribbenkas. Een andere jongen greep de vrouw bij haar kleding en nam haar portemonnee weg. Hierop trapten beide daders tegen de boodschappentas van het slachtoffer. Op datzelfde moment greep de vrouw haar kans en stapte haar auto in en sloot de portieren. Terwijl het slachtoffer de politie belde, renden de verdachten hard weg onder het poortje bij de Simon van Haarlemstraat door.

Terwijl het slachtoffer werd beroofd, heeft waarschijnlijk een derde persoon óp wacht gestaan op het paadje tussen de nabij gelegen woningen en de bakkerswinkel.

In verband met de opgelopen verwondingen in haar gezicht heeft de vrouw zich onder doktersbehandeling gesteld. Bij de politie is inmiddels aangifte gedaan van de diefstal met geweld.

Signalement

Van de verdachten is het volgende signalement bekend.

Dader 1; degene die het slachtoffer mishandelde:

Blanke man van 25-30 jaar

Lengte ongeveer 175 cm.

Spitse kin en zwart haar met blockheadkapsel

Deze slanke verdachte droeg een rood polo-shirt en vale spijkerbroek.

Dader 2; degene die het slachtoffer van haar portemonnee beroofde:

Blanke man van 25-30 jaar

Lengte ongeveer 175 cm. en breed postuur

Blond stekeltjes kapsel

Pokdalig gezicht en dopneus

Hij droeg een oorbel met gouden kruisje

Deze verdachte droeg een geel t-shirt met Adidas-logo op de borst.

Hij had een Replay spijkerbroek.

Dader 3; degene die op de uitkijk stond:

Blanke man van ongeveer 25-30 jaar

Donkerbruin, kort plat kapsel.

Getuigen gezocht

De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met politieteam Tiel op 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)