Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe / Elburg - Inbraak in scholen                         |
In de nacht van donderdag op vrijdag 23 mei is er ingebroken in een school aan de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg en in een school aan de Hoofdstraat in Epe.

Bij de school in Elburg zijn diverse kasten doorzocht en is een beamer gestolen. Bij de school in Epe hebben beveiligingsmedewerkers de daders op de vlucht doen slaan. Hierbij heeft een van de daders een scanner laten vallen. Bij deze school bleek ook een gestolen auto te staan, die vermoedelijk als vluchtauto dienst moest doen. Er wordt uitgezocht of de school nog goederen mist. Ook onderzoekt de politie een mogelijk verband tussen beide inbraken.

|     |Elburg - Dronken man veroorzaakt overlast                 |
De politie heeft vrijdag 23 mei rond 22:00 uur een 43-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor openbaar dronkenschap.

De man viel mensen lastig op de Beekstraat. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is enige tijd later weer in vrijheid gesteld met boetes voor het bij zich hebben van alcohol en openbaar dronkenschap.

|     |Putten - Man aangehouden voor mishandeling                |
De politie heeft vrijdag 23 mei een 34-jarige man uit de gemeente Nunspeet aangehouden voor de mishandeling van een 25-jarige man uit Ermelo.

Het incident vond rond 19:00 uur plaats in een bedrijf aan de Hoge Engweg in Putten. De 25-jarige man was al in het pand aanwezig toen de 34-jarige man en een tweede man binnenkwamen. Het slachtoffer werd door de verdachte geschopt en geslagen omdat hij zich enkele weken geleden gemengd zou hebben in een conflict wat de tweede man toen had met de eigenaar van het bedrijf. De 34-jarige man is rond 19:30 uur aangehouden op de Zuiderzeestraatweg in Harderwijk. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na zijn verhoor is hij heengezonden met een ontzegging voor het bedrijf aan de Hoge Engweg. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Mannen onder invloed op bromfiets                |
In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 mei zijn twee mannen aangehouden voor het onder invloed van alcohol besturen van een bromfiets.

Om 01:00 uur werd een 35-jarige man uit Harderwijk staande gehouden op de Kozakkenkamp in Ermelo omdat hij zonder helm reed. In verband met het feit dat hij onsamenhangend sprak en onvast ter been was is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 1,9 promille. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Ook een 19-jarige man uit Ermelo werd rond 02:00 uur op de Putterweg in Ermelo staande gehouden omdat hij, en ook zijn bijrijder, zonder helm reden. Zij zijn hiervoor bekeurd. Omdat de politie vermoedde dat ook deze bestuurder onder invloed was is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,6 promille. Verder is de bromfiets in beslag genomen omdat deze onverzekerd bleek, en heeft de bestuurder een boete gehad omdat hij geen bromfietscertificaat had. De politie maakt proces-verbaal op.

Einde berichten


---


---


---

---- --